Vojko Bašić/CROPIX
ROGULJIĆ ZAOBIŠAO BIJELE

Krešić brani Brazilce: 'Fluminense snosi dio plaće Patinha jer vjeruju u njega!'

'Vidim da su se već pojavile sumnje u njihove kvalitete, ali prerano je suditi o tome. Tehnički su jaki, ali fizički još ne. A poznato je da je igrač bez snage smiješan igrač'
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 05. veljača 2013. 08:25

Odlaskom talentiranog Ante Roguljića iz splitskog niželigaša Adriatica u redove bogatog Red Bulla iz Salzburga konačno je zaključena priča o njegovom prelasku u Hajduk.

U nekoliko su navrata predstavnici Bijelih razgovarali s predsjednikom Adriatica Frankom Bogdanom pa i sa samim igračem i njegovim ocem, ali dogovor nije postignut. Zapelo je oko uvjeta, prije svega financijskih, koji su Hajduku već dugo vremena najveći problem.

- Osobno sam tri ili četiri puta razgovarao s Roguljićem i njegovim zastupnicima, ponudili smo im jedno, oni su se odlučili za nešto drugo. Nismo mnogo razgovarali i pregovarali o uvjetima, mi smo rekli što možemo dati, a oni su uzeli neko vrijeme za razmišljanje i donijeli odluku koju su donijeli. To je normalno u poslu, mladom igraču možemo samo zaželjeti puno sreće u daljnjoj karijeri - rekao je sportski direktor Splićana Sergije Krešić.

Bez obzira na neosporan Roguljićev talent i njegove odlične partije u dresu Adriatica te posebno reprezentacije U17, u Hajduku mu nisu ponudili znatno bolji ugovor od onog kojeg su imali s primjerice Radoševićem, koji je na Poljudu imao mjesečnu plaću od 10 tisuća kuna bruto.

- Mi imamo to što imamo, ne možemo platiti nikoga već igrače moramo dovesti besplatno. Ne možemo se usporediti ni nositi s klubovima koji su bogatiji. Tako je i s Brazilcima koje smo doveli. Samo ću reći da Fluminense čak snosi dio plaće za Patinha jer vjeruje u njega - dodao je Krešić. Ipak, navijači su na sastanku s upravom negodovali zbog njihovog angažmana.

- Vidim da su se već pojavile sumnje u njihove kvalitete, ali prerano je suditi o tome. Tehnički su jaki, ali fizički još ne. A poznato je da je igrač bez snage smiješan igrač. Potrebno im je vrijeme da se prilagode, treba strpljenja. Mi smo toga bili svjesni kada smo ih doveli, ja strpljenja imam, a moja je odgovornost njihov dolazak u Hajduk - zaključio je Krešić.

Linker
22. rujan 2024 14:28