STOPER ZBIJA ŠALE

Pique 'piknuo' Madriđane: 'U Barceloni se više traži nego u Realu, mi smo velik klub!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2013. 13:39

Barcelonin stoper Gerard Pique "bocnuo" je najvećeg rivala Real Madrida tamo gdje najviše boli: u rezultate ostvarene u posljednjih pet godina.

Od sezone 2007/08 na ovamo Real je osvojio tek jedan naslov u Primeri, kao i Kup kralja 2011. i španjolski Superkup 2012. godine. U usporedbi s Barceloninih 16 trofeja u petogodišnjem razdobolju to se čini zaista malo.

Barcelona ove sezone pd Gerardom Martinom igra osjetno drugačije nego u vrijeme Pepa Guardiole, a tika-taka stil igra često ustupa mjesto izravnijem pristupu.

- Usporedbe s Guardiolinom Barcelonom nas ne bole jer su ljudi na to navikli. Sve se svodi na to da pobjeđujete i ako možete igrate dobro. Uzmite Madrid kao primjer. Zamislite što bi se dogodilo u Madridu, što bi rekli da smo mi osvojili samo ligu i kup u pet godina. U Barceloni se više traži jer je to velik klub. Ne kažem da igramo fantastično, ali ipak igramo svaka tri dana – rekao je Pique za klupsku televiziju.

- Najvažnije je pobjeđivati. Mi smo praktični. Osvojili smo Superkup jer smo bili praktični, pa imamo novi trofej u muzeju. Studeni i prosinac za nas su važni mjeseci i vidjet ćemo možemo li tako nastaviti.

Upitan za slabiju formu Lionela Messija koji je zabio tek jedan gol u listopadu, Pique je rekao:

- Nije zabio u četiri utakmice, ali donosi nam kvalitetu i otvara prostor. Zabijat će opet. Ispada kao da je on samostalno odgovoran za pobjedu u svakoj utakmici. Ne zabija golove, ali sve dobro funkcionira za momčad.

Linker
22. rujan 2024 04:36