MLADA NADA MODRIH

Optimistični Brozović: 'PSV nije bolji od nas. Nizozemci su u krizi, neka tako i ostane!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2013. 17:58

Svjetla reflektora u posljednje su vrijeme sve više na njemu, Marcelu Brozoviću, samozatajnome mladiću iz Okuja kraj Velike Gorice, kojega je lani Ante Čačić “povukao” iz Lokomotive da zamijeni Milana Badelja. Dugo je trebalo da iskoči iz prosjeka, često i Dinamova sivila, no polako se pretvorio u jednog od glavnih modrih igrača. Više nije pomoćna radna snaga, od njega se večeras u Eindhovenu očekuje da bude čovjek prevage, jedan od onih koji će povući Dinamov brod prema pobjedi.

- Ozračje u momčadi je odlično. Nadamo se velikoj utakmici, da ćemo osvojiti tri boda i nadamo se prolasku u europsko proljeće - odmah je “udario u glavu”, bez okolišanja.

U Dinamu, dakle, svi vjeruju da prezimljavanje nije utopija?

- Naravno, možemo proći. Ako pobijedimo, imat ćemo četiri boda kao i PSV, i dvije utakmice do kraja koje moramo dobiti. Nije to nemoguće, zašto bi bilo?

Ipak, PSV je domaćin, klub velikog imena, bogate povijesti. Malo tko dolazi u Eindhoven uvjeren kako će pobijediti?

- PSV je trenutno u krizi, nije pobijedio već mjesec dana, neka tako i ostane. Mi se, pak, dižemo u formi, igramo dobro i imamo pravo ići u Nizozemsku po pobjedu. Ona zagrebačka utakmica pokazala je da možemo. Odigrali smo dobru utakmicu, nismo imali sreće, puno smo promašili. Mlada su momčad, rade dosta grešaka u sredini. Iako po bokovima imaju nekoliko odličnih, brzih igrača, nisu me se pretjerano dojmili u prvom susretu.

Puni ste samopouzdanja, mislite da PSV nije bolji od Dinama?

- Nije bolji! Ako mi odigramo kao u Zagrebu, možemo dobiti Nizozemce, pogotovo sad kad su u krizi. U Maksimiru su se iščupali, provukli, sad neće. Samo malo više koncentracije u završnici, malo sreće, uz takvu igru - to je to. Imamo svoje adute, samopouzdanja, svega, nadamo se najboljem.

Linker
21. rujan 2024 14:11