Damir Krajac / CROPIX
MODRI STRATEG

'Ovaj bod nam je zamah da budemo bolji, hvala Čačiću, jer ovo je i njegov uspjeh'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 05. prosinac 2012. 01:05

U susretu posljednjeg, šestog kola A skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred gotovo praznim tribinama stadiona Maksimir odigrao 1:1 protiv kijevskog imenjaka osvojivši prvi bod u skupini. Nakon utakmice zadovoljan je bio i novi strateg na klupi Modrih, Krunoslav Jurčić:

- Zadovoljstvo je veliko, s ozbzirom na okolnosti kako se utakmica odvijala. Ovaj bod znači nam i oslobađanje negativnog tereta koji se potencirao, dat će nam zamah da budemo bolji, da si damo podstrek za neka nova europska natecanja u kojima žemo biti puno konkurentniji - naglasio je Jurčić. I dodao:

- Velike čestitke mojim igračima. Garantirao sam da će ostaviti svoje fizičke i mentalne kapacitete na terenu. I vjerovali su da mogu zabiti do zadnjeg trenutka, to im se na kraju i isplatilo. Hvala i navijačima koji su 95 minuta bili uz nas, a čestitao bih i Anti Čačiću, koji je ovu kalendarsku godinu vodio Dinamo i puno pridonio ovome bodu. O igri je teško razgovarati nakon ovakvih uvjeta: jednu smo taktiku spremali na sastanku u 17 sati, a drugu situaciju zatekli. Morali smo preskakati igru, no imali smo koncepcijski igrače za to, niske i okretne, koji su odgovorili izazovu u pravoj muškoj igri.

Direktor stadiona Miljenko Sakoman je javio da je od subote ujutro bilo uključeno grijanje terena.

- Delegat nam je rekao da će se odigrati i ako se pogoršaju uvjeti, Uefa je inzistirala da se ove večeri odigra - otkrio je Jurčić, koji je ispričao i što se događalo na poluvremenu, nakon majstorskog Jarmolenkova pogotka nesretnom Kelavi u 45+1. minuti:

- Bojao sam se pada nakon pomalo slučajnog pogotka u sudačkoj nadoknadi poluvremena, no nisam dao igračima da sjednu, a Šimuniću, Vidi i Ademiju dao sam ovlasti da verbalno drže igru na razini iz prvog dijela. Dečki su dobro odgovorili na to, a nagrada je stigla na kraju - kazao je Jurčić, koji se doista puno manje dizao s klupe nego prijašnjih sezona.

Krstanović je prije dva tjedna u Portu debitirao u Ligi prvaka, lani pod Jurčićem uopće nije igrao, a sad je donio bod.

- U ovakvim uvjetima, kad se preskače igra, Krstanović postaje značajan igrač, a dao je i voljom i agresivnošću pravi impuls kad je ušao. Penal? Prvi naš izvođač je Sammir, drugi Šimunić, iako je i Krstanović kad je bio standardan pucao. No, kad se igrači dogovore na terenu nema više interevncija sa strane, Krstanović je preuzeo odgovornost i dobro je ispalo - poručio je Jurčić.

Oleksij Mihajličenko nije bio previše očajan zbog propuštene pobjede iako mi je bilo žao.

- Naravno, imali smo u ruci tri boda, ispustili ih u samoj završnici. Međutim, teško je govoriti u igri, ne bih ju previše ni komentirao, bila je to više borba karaktera i sreće. Mi smo sretno poveli, Dinamo je sretno izjednačio, iako je mogao i ranije zabiti neki gol. Domaćini su željeli taj bod, na kraju su ga i osvojili - rekao je kratko Mihajličenko

Linker
22. rujan 2024 04:39