Vladimir Dugandžić/CROPIX
LIJEPA GESTA IZ MAKSIMIRA

MODRI SPREMNI POMOĆI 'Ako nas Hajduk treba - tu smo! Prijatelji se u nevolji poznaju!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. veljača 2013. 14:50

Odgođeni derbi polako broji svoje žrtve. Promrzli navijači, momčad Dinama koja će dva puta u pet dana preko Svetog Roka, organizatori ali i Miljenko Sakoman koji je kolateralna žrtva. Direktor stadiona Maksimir redovito je uz prvu ekipu na njihovim gostovanjima pa tako nije propustio ni derbi u Splitu s kojeg se vratio s virozom i visokom temperaturom.

- Evo me kod doktora. Kurim 40 - požalio se popularni Miljac koji figurira kao najveći stručnjak u Hrvatskoj po pitanju održavanja sportskih travnjaka. Dakle, idealan sugovornik za provjeru što je to bilo u nedjelju s Poljudom.

- Svaka čast oragnizatorima na trudu, ali palo je strašno mnogo kiše u Splitu i tu se ništa nije moglo učiniti. U takvoj situaciji možeš samo sjesti i plakati - tvrdi Sakoman koji je optimist po pitanju novog termina.

- Ako vrijeme posluži, onda je dovoljno 24 sata. Ljudi danas putuju na mjesec, nema razloga da se ne osposobi travnjak - poslužio se metaforom naš sugovornik. Sakoman je svjestan da je za takav scenarij potreban alat i stručnjaci koji imaju iskustva s isušivanjem terena, ali čini se kako na Poljudu oskudijevaju po tom segmentu.

- Sa dvije lopate i vilama sigurno ne mogu napraviti ništa konkretno, ali ja doista ne znam s čime na Poljudu raspolažu tako da mi je teško govoriti - ogradio se Sakoman koji je na licu mjesta ponudio pomoć ljudima iz Hajduka.

- Ako nas trebaju - tu smo. Spremni smo pomoći mehanizacijom i ljudstvom. I ne samo njima već i svima ostalima koji to od nas zatraže. Znate, prijatelji se poznaju u nevolji, a ne samo kada se jede i pije - miroljubiva je poruka odaslana iz Maksimira. Iz Splita se na nju još čeka odgovor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:46