Getty
ŽALIO SE U KOLUMNI

Odluka koja je potresla Bilića: 'Šokiran sam! Kada sam čuo nisam mogao vjerovati'

Hrvatski menadžer na klupi nogometaša West Hama Slaven Bilić ne može prežaliti gubitak prvog vratara Adriana u sljedeće tri utakmice.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 20. kolovoz 2015. 19:37

Podsjećamo, vrataru Čekićara pokazan je izravan crveni karton zbog neopreznog starta kopačkom u prsa Jamesa Vardyja prošlog vikenda u 2:1 porazu od Leicestera na Upton Parku.

"Što se tiče odluka, a posebice crvenog kartona Adrianu, neću kritizirati suca“, napisao je Bilić u svojoj kolumni za London Evening Standard.

Međutim, bivši izbornik hrvatske reprezentacije je dodao kako je "šokiran“ duljinom kazne, odnosno automatskom suspenzijom od tri utakmice jer je očekivao da će ona biti puno kraća.

"Kada sam čuo, nisam mogao vjerovati cijeli dan…Trebala je biti jedna utakmica, maksimalno. Pravilo je problem. Adrianov start nije zaslužio takvu kaznu, ali ju je Engleski nogometni savez (FA) morao sprovesti. Moje je mišljenje da svaki crveni karton treba sagledati objektivno i zasebno. Adrianovo odustvo na toliko utakmica je veliki udarac za nas i on to definitivno nije zaslužio. To je jako važna problematika", objasnio je Bilić.

Nakon 2:0 pobjede na gostovanju kod Arsenala na startu premierligaške sezone uslijedio je domaći 2:1 poraz od Leicestera u 2. kolu, što je definitivno bio hladan tuš za Bilića.

"Ne volim tražiti isprike. Pobijedili su nas zbog naše igre u prvom poluvremenu, Kada zaostajete dva gola u Premierligi jako se teško vratiti. Uspjet ćete možda jednom u deset utakmica, ali je jako teško. Dobro smo reagirali u drugom dijelu, ali u principu nema razloga zašto tako ne bismo igrali od početka, posebice pred domaćim navijačima“.

Sljedeća utakmica koja čeka Bilićev West Ham je gostovanje kod Bournemoutha u subotu, a to je utakmica u kojoj hrvatski strateg neće moći računati na napadača Maura Zaratea koji je ozlijedio zadnju ložu na treningu i prijeti mu višetjedno izbivanje s travnjaka.

Linker
22. rujan 2024 05:18