Getty
INTERVJU NAKON SUSRETA

Bilić priznao: 'Odigrali smo očajno prvo poluvrijeme, ali situacija nije alarmantna'

Nakon West Hamovog šokantnog 4:3 domaćeg poraza od Bournemoutha u 3. kolu Premierlige hrvatski menadžer Slaven Bilić spremno je stao pred novinare.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 22. kolovoz 2015. 22:03

Pokušao je obrazložiti što se dogodilo na travnjaku.

"Sve je pošlo po zlu još od starta utakmice. Odigrali smo očajno, jako loše prvo poluvrijeme", započeo je menadžer West Hama.

"Teško mi je uopće objasniti tri od četiri naša primljena gola. To su tri od četiri gola koja su primljena nakon individualnih pogrešaka. Na ovakvoj razini takve se pogreške ne smiju raditi, ali mi smo ih napravili. Oni su nas pritiskali, bili su življi, agresivniji, ali svejedno ne smijemo raditi takve greške ispred našeg gola".

"U drugom poluvremenu bili smo agresivniji, počeli smo igrati bolje i nagrađeni smo s dva gola, a li pred kraj smo opet napravili par grešaka".

Bilić još ne govori o 'oglašavanju uzbune'...

"Još nije alarmantna situacija, ali više si ne smijemo dopustiti da igramo utakmice bez htjenja, želje, energičnosti. Trebamo bolji mentalitet!", zaključio je Bilić.

Novinar je potom Biliću rekao da izgleda šokirano.

"Nisam šokiran, ali sam iznenađen prvim primljenim golovima. Tada je lopta bila u našem posjedu".

*Što ste im rekli na poluvremenu?

"Da moramo biti kompaktniji, agresivniji. Razgovarali smo o pritiskanju, ali zapravo nitko nije pritiskao a kada igrate na velikom igralištu, a protivnik ima loptu, onda ste u problemima jer ih ne možete zatvoriti. Ne možeš početi igrati tek u drugom poluvremenu da bi dobio utakmicu u Premiershipu".

Na kraju je Bilić upitan i o mogućim pojačanjima do kraja prijelaznog roka.

"Nadamo se da ćemo dovesti još jednog ili dva igrača, Ali važnije je da se koncentriramo da počnemo igrati od početka do kraja"

U ovoj utakmici na vratima West Hama stajao je Irac Randolph umjesto suspendiranog Adriana, a Bilić ima lijepe riječi za njegovu izvedbu iako je vadio loptu iz mreže četiri puta.

"Da budem iskren, on je zaslužan što u prvom dijelu nismo zaostajali tri, četiri gola. Zadovoljan sam njegovom igrom“.

Linker
20. rujan 2024 00:58