LIGA PRVAKA

Odlična predstava Modrića u slavlju Reala, Borussija D. bolja od Cityja, Zenit od Milana

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 04. prosinac 2012. 14:27

Skupina B: Schalkeu bod u Montpellieru i prvo mjesto

Ogledi 6. kola Lige prvaka u B skupini nisu bili od velikog značaja niti za jednu momčad, jer se od ranije znalo da će Schalke i Arsenal u nokaut-fazu, a Olympiacos u Europa ligu.

Jedino je pitanje bilo tko će osvojiti prvo mjesto u skupini, Schalke ili Arsenal. Klub iz Gelsenkirchena je u ovu rundu ušao s bodom više, na kraju je tu prednost i povećao nakon što je kod Montpelliera odigrao 1-1. Benedikt Höwedes doveo je pogotkom glavom goste u vodstvo u 56. minuti, a samo tri minute kasnije je konačnih 1-1 postavio Emanuel Herrera, koji se dobro snašao nakon ubacivanja Mouniera. Njegov prvi pokušaj glavom je bio blokiran, ali je Herrera ipak uspio poentirati.

Domaćin je bio opasniji, omjer udaraca u gol 18-5, odnosno u okvir gola 9-1 dovoljno govori.



szólj hozzá: Montpellier vs Schalke 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

Olympiacos je u Pireju svladao Arsenal s 2-1. U pitanju su suparnici koji se sudaraju već treći puta u četiri sezone. U prethodnih pet utakmica je uvijek pobjeđivao domaćin, te je taj trend nastavljen i ovom prilikom, iako su poveli gosti, čiji je menadžer Arsena Wenger na teren poslao kombiniranu postavu.

''Topnike'' je u vodstvo doveo Tomaš Rosicky u 38. minuti. Giannis Maniatis je u 64. minuti poravnao na 1-1, dok je domaćine do zaslužene pobjede doveo Kostas Mitroglou pogotkom dalekometnim plasiranim udarcem u 73. minuti.



szólj hozzá: Olympiakos vs Arsenal 2:1 GOALS HIGHLIGHTS

Arsenal je u ovoj utakmici još jednom potvrdio da je u vrlo lošoj formi budući u Premierligi zauzima tek 10. mjesto nakon 15 kola.

Liga prvaka, 6. kolo skupine B:

Olympiacos - Arsenal 2-1 (Maniatis 64, Mitroglou 73 / Rosicky 38)

Montpellier - Schalke 1-1 (Herrera 59 / Höwedes 56)

Redoslijed: 1. Schalke 12, 2. Arsenal 10, 3. Olympiacos 9, 4. Montpellier 2

Skupina C: Zenit izborio Europa ligu

Nogometaši Zenita iz St. Peterburga izborili su nastavak natjecanja u Europa ligi gostujućim slavljem 1-0 nad Milanom u posljednjem 6. kolu skupine C Lige prvaka.

Uoči posljednjeg kola u skupini C znalo se da su osminu finala izborili Malaga i Milan, ali se nije znalo ime kluba koji će dočekati europsko proljeće u Europa ligi. Sada je poznato da će to biti ruski prvak koji je slavio na San Siru golom Dannyja iz 35. minute, prizemnim udarcem desnicom u dalji donji vratarov kut.

Do kraja susreta Milan nije uspio barem izjednačiti iako je bio opasnija momčad, pa je Zenit došao do prve gostujuće pobjede u devet posljednjih gostujućih europskih utakmica. U prethodnih osam sastav Luciana Spallettija je upisao tek dva remija i čak šest poraza.

S druge strane, Milan je pobijedio u tek jednoj od šest posljednjih domaćih europskih utakmica (uz tri remija i dva poraza).

Malaga je kod kuće odigrala 2-2 protiv Anderlechta i tako potvrdila prvo mjesto u skupini. Dva je puta Malaga vodila golovima Dude, a dva se puta belgijski prvak vraćao. Konačnih 2-2 Kongoanac Dieudonne Mbokani postavio je u 89. minuti nakon dodavanja Saše Klještana.

Malaga je na kraju natjecanje u skupini završila bez poraza, uz tri pobjede i tri remija

Liga prvaka, skupina C, 6. kolo:

Milan - Zenit St. Peterburg 0-1 (Danny 35)

Malaga - Anderlecht 2-2 (Duda 45, 61 / Jovanović 50, Mbokani 89)

Redoslijed: 1. Malaga 12, 2. Milan 8, 3. Zenit 7, 4. Anderlecht 4

Skupina D: Modrić asistent, City ostao i bez Europa lige

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić odigrao je impresivnu utakmicu u 6. kolu skupine D Lige prvaka u kojoj je njegov Real Madrid sa 4-1 slavio protiv Ajaxa.

Sjajno je Modrić razigravao svoje suigrače započevši na poziciji defenzivnog veznog uz Samija Khediru.

U 13. minuti sjajno je oduzeo loptu uklizavanjem, izbacio Karima Benzemu samog pred gol iskosa s desne strane, a francuski je napadač nesebično asistirao Cristianu Ronaldu za 1-0. Kod drugog gola Reala koji je u 28. minuti zabio Jose Maria Callejon Modrić je bio izravan asistent sjajnom loptom koja je preletjela cijelu obranu nizozemskog kluba.

Treći gol "kraljevskog kluba" zabio je Kaka lijepim udarcem ljevicom s nekih 20-ak metara nakon dodavanja Ronalda. Ajax je smanjio u 60. minuti nakon pogreške i nepotrebnog izletavanja pričuvnog Realovog vratara Antonija Adana. Strijelac je bio Derk Boerrigter udarcem ljevicom s ruba kaznenog prostora u nebranjenu mrežu.

Konačnih 4-1 je svojim drugim golom na susretu postavio Callejon glavom nakon ubacivanja Morate s desne strane. Modrić je odigrao svih 90 minuta, a spomenuta asistencija bila mu je prva za Real u Ligi prvaka u trećoj utakmici koju je započeo u ovom elitnom natjecanju.



szólj hozzá: Real Madrid vs Ajax 4:1 GOALS HIGHLIGHTS

U drugoj utakmici skupine Borussia Dortmund je slavila na svom Signal-Iduna-Parku protiv Manchester Cityja 1-0 golom Juliana Schiebera iz 57. minute i tako izbacila engleskog prvaka iz europskog natjecanja, odnosno uskratila mu mogućnost natjecanja u Europa ligi.

Schieber je svoj ovosezonski prvijenac u Ligi prvaka zabio nakon sjajnog prizemnog Jakuba Blaszczykowskog s desne strane. Utrčao je pravovremeno i s ruba peterca ugurao loptu u mrežu.

Ivan Perišić je odigrao svih 90 minuta za aktualnog njemačkog prvaka koji je pobjedom potvrdio prvo mjesto u skupini (bez ostvarenog poraza, 4 pobjede i dva remija, op.a.) ispred Reala. Ajax će kao trećeplasirani klub nastaviti natjecanje u Europa ligi, dok City neće dočekati europsko proljeće nakon tek tri osvojena boda u šest utakmica, točnije bez ostvarene pobjede.

Liga prvaka, skupina D, 6. kolo:

Borussia Dortmund - Manchester City 1-0 (Schieber 57)

Real Madrid - Ajax 4-1 (Ronaldo 13, Callejon 28, 88, Kaka 49 / Boerrigter 59)

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 14, 2. Real Madrid 11, 3. Ajax 4, 4. Manchester City 3

Linker
22. rujan 2024 06:36