AP
MILAN SE VRAĆA

Berlusconi: 'Ne zanima me Balotelli, dajte mi tri godine i stvorit ću veliku momčad'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2012. 16:15

Fokusirani na proizvodnju mladih zvijezda, poput već afirmiranog Stephana El Shaarawyja, u AC Milanu najavljuju povratak u europsku nogometnu elitu. Troljetni plan stvaranja velike momčadi objavio je 76-godišnji vlasnik kluba Silvio Berlusconi govoreći za Sky Sport Italia. - Trenutačno smo u tranzicijskom periodu. Bili smo uspješni 26 godina. Sada smo prisiljeni moliti za malo strpljenja. Dajte nam tri godine da opet postanemo glavna snaga talijanskoga i europskog nogometa. Toliko smo si dali sami – kazao je Berlusconi prešavši potom ne detalje vlastitog plana.

- Fokusirani smo na igrače iz našeg podmlatka s izvanserijskim talentom. Pritom mislim posebno na 15-godišnjega Hachima Mastoura, koji će već iduće godine debitirati za nas u Seriji A. Tu je i 17-godišnji M'Baye Niang (postigao prvijenac za Milan u četvrtak u kup-dvoboju protiv Reggine, op. a.), koji je igrački vrlo sličan Mariju Balotelliju. Ima čak i istu frizuru.

Kad je u pitanju 22-godišnji napadač Manchester Cityja, Berlusconi nije zainteresiran za kupovinu. Veliku momčad namjerava sagraditi oko jednoga drugog igrača.

- Nikad nismo maštali o dovođenju Balotellija. Nije na našoj listi želja. Kažem, okrenuli smo se stvaranju naših mladih zvijezda, premda to ne znači da nećemo dovoditi zvijezde sa strane.

- Nadam se samo da ću Robinha uspjeti uvjeriti u ostanak. Taj momak unosi radost u našu svlačionicu i svi ga obožavamo. Znam da mu nedostaje Brazil, ali ovom prilikom javno kažem da nije na prodaju.

Linker
22. rujan 2024 08:29