MODERNIZACIJA U SPLITU

Odgovor Šukeru: Poljud do kraja srpnja dobiva brojače karata i video nadzor

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. travanj 2013. 13:56

Do kraja srpnja splitski stadion Poljud dobit će elektronske brojače ulaznica i kamere za video nadzor, pa bi tako mogao konkurirati za kvalifikacijski susret Vatrenih i Belgije što se igra 11. listopada u Hrvatskoj.

- Bude li sve išlo prema planu, za 3. pretkolo Europske lige imat ćemo instalirane brojače i kamere. Time bismo mogli konkurirati i za susret Hrvatske i Belgije - potvrdio nam je predsjednik Uprave Marin Brbić.

Jučer je na Poljudu završio natječaj u kojem su se primale ponude izvođača. Sljedećeg tjedna komisija bi trebala pregledati zaprimljene ponude i izabrati izvođača koji u svibnju mora krenuti s radovima. Prema projekciji projektanta, ukupni troškovi trebali bi iznositi između 7 do 8 milijuna kuna, ali to je investicija koja se na Poljudu nužno mora napraviti kako bi se izbjegla dosadašnja nekonkurentnost Hajduka.

Jer, početkom ožujka na Poljudu su morali mirno primiti vijest da će se utakmica sa Škotskom odigrati na Maksimiru. Jasno je bilo i zašto, jer Dinamov stadion jedini u Hrvatskoj ispunjava temeljne uvjete, a Poljudu nedostaju spomenuti elektronski brojači ulaznica i kamere za video nadzor. Maksimir je infrastrukturu poboljšao tijekom igranja Lige prvaka.

- Nastojat ćemo što prije provesti javni natječaj - obećao je Brbić.

Dva tjedna nakon te izjave, Hajduk je zaista objavio natječaj koji je zaključen u ponedjeljak točno u podne. Malim, ali sigurnim koracima Poljud se približava jednoj kvalifikacijskoj utakmici reprezentacije Hrvatske. Vatreni su u posljednjih 16 godina samo jednom bili domaćini na Poljudu, i to Gruziji u lipnju 2011. Belgiju je Štimac već sanjao na punom Poljudu...

Linker
22. rujan 2024 13:38