NALJUTIO DALMACIJU

Performans na Poljudu: 'Reprezentcija je postala taoc mafijaške organizacije!'

Piše: HinaObjavljeno: 18. travanj 2013. 14:21

Članovi splitske udruge Urbana Desnica danas su na platou ispred stadiona Poljud organizirali performans kojim su izrazili nezadovoljstvo izjavom predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera da će se ubuduće utakmice hrvatske reprezentacije igrati isključivo u Zagrebu.

Performansom su članovi ove splitske udruge istaknuli u prtljažniku automobila dres hrvatske nogometne reprezentacije i nogu nogometaša, a tajnik udruge Urbana Desnica Zvonimir Pavlinović je istaknuo kako bi hrvatska reprezentacija izgubila svoj smisao ukoliko bi se njene utakmice igrale samo u Zagrebu.

"Ovim performansom htjeli smo pokazati kako je naša nogometna reprezentacija postala taoc jedne mafijaške organizacije kao što je Hrvatski nogometni savez te kako je zadnjim Šukerovim izjavama i radnjama HNS-a hrvatski nogomet jednostavno ubijen", rekao je Pavlinović.

Objašnjavajući svrhu performasa, kojim je dres reprezentacije i noga nogometaša stavljena u prtljažnik automobila, Pavlinović je kazao kako se time na simboličan način prikazuje stvarnost hrvatskog nogometa u kojem su "neki nogometaši ili pojedinci vožnjom u prtljažniku bili prisiljeni potpisati ugovore koji njima nisu odgovarali. Na taj smo način htjeli pokazati kako i naša nogometna reprezentacija ima jednak tretman od strane HNS-a", kazao je Pavlinović.

Davor Šuker je nedavno izjavio kako će se utakmice nogometne reprezentacije igrati u Zagrebu jer je njemu nepoznato zašto je organizacija takvih utakmica u Splitu na Poljudu višestruko skuplja te da se na Poljudu vrijeđa HNS.

"Obećali smo pet utakmica na Poljudu, ali nastavi li se ovako, to će biti kroz 20 godina. Vrijeđaju nas, u minusu smo i nema sigurnosnih uvjeta. Dok je tako stalno ćemo igrati u Zagrebu. Ja se to ne bojim reći", rekao je Šuker.

Splitska udruga Urbana Desnica danas je u povodu te Šukerove izjave izdala priopćenje u kojem je ocjenjuje bahatom.

"Ovakvu izjavu smatramo štetnom za ionako uništeni hrvatski nogomet. Vodstvo HNS-a u dogovoru sa jednim i jedinim gospodarom hrvatskog nogometa Zdravkom Mamićem, od reprezentacije je napravilo privatnu organizaciju koja je postala taoc naših hireva i privatnih interesa. Postali su jedna zatvorena mafijaška organizacija u koju se boji dirnuti čak i državna vlast", navodi se u priopćenju udruge. Dodaje se kako današnji performans, na kojem iz prtljažnika automobila viri nogometaš hrvatske reprezentacije 'ništa drugo nego simbol ubojstva hrvatskog nogometa od strane mafijaške organizacije", stoji između ostalog u priopćenu udruge Urbana desnica.

Linker
22. rujan 2024 15:22