Ronald Goršić / Cropix
BIZAROSTI U HNL-U

Odgođena tri susreta! Brezni: 'Ovo se ne pamti u 22 dosadašnja prvenstva'

Brezni veli da je liga primarna, za kup će se već naći datuma, očekuje da se konkretno umiješa HNS
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 25. studeni 2013. 17:30

Ljudi štošta ne razumiju: često se prigovara kalendaru natjecanja naših profesionalnih klubova, a zaboravljaju pritom da je potrebno čak 45 termina, 36 za prvenstvo i 9 za kup. A godina ima samo 52 tjedna, s time da treba ukalkulirati vrijeme za odmor i za dvoje bazične pripreme. Dakako i za nastupe reprezentacije. I za klubove koji sudjeluju u kvalifikacijama za europske kupove, pa i u njima. Zna se da svaki klub koji daje barem dvojicu za neku od reprezentativnih postava ima pravo na odgodu; zna li se, primjerice, da svaka ovdašnja utakmica koja se igra na dan euromečeva mora završiti najkasnije do 17.30 sati? Srijede se ionako izbjegavaju za kompletna kola zato što izravan TV prijenos sa svih terena nije moguć, a toliko je bitan zbog financijske naknade. Vikendom je drukčije jer se parovi rasporede petkom, subotom i nedjeljom.

Svemu dakako treba dodati lošu infrastrukturu i klimu koja je takva kakva jest, s problematičnim studenim, prosincem te veljačom...

- Kalendar se ne slaže u sekundi - kaže povjerenik 1. HNL Josip Brezni. - Ja prijedlog dostavim Komisiji za natjecanje HNS-a, a onda se o svemu očituju klubovi. A stvarno nije jednostavno.

Sad se dogodio raritet:

- U dva kola odgođena su tri susreta, što se ne pamti u 22 dosadašnja prvenstva.

Lakše (i mnogo nepoželjnije!) bilo bi da Vatreni nisu izborili Brazil:

- Onda bismo kalendar korigirali tako da proljetni dio ne počne 8. veljače nego tjedan kasnije, s tim da bismo 20. kolo sa 14. prosinca prebacili na tu veljaču. Možda ne bismo završavali 17. svibnja nego sedam dana potom. Srećom ne moramo jer ne možemo, snaći ćemo se nekako.

Brezni veli da je liga primarna, za kup će se već naći datuma, očekuje da se konkretno umiješa HNS. Usput, jasno je da prvenstvo 2014/2015. zbog SP-a može najranije početi 20. srpnja, da se pretkolo kupa ne može igrati prije kolovoza zato što amaterski sastavi tada nisu u pogonu, da će odsad biti i kompliciranije jer državne selekcije dobivaju i četvrti rok za prijateljske oglede.

Šteta što nema novca za kupnju pokrivača za igralište, onakvog kakav su nedavno Islanđani posudili od Engleza...

Linker
21. rujan 2024 19:14