Ivan Klindić / CROPIX
BRILJATNI VRATAR

Očajni Čop urlao na prijatelja Lovru Kalinića: 'Dosta više, zar ćeš nam sve obraniti!?'

Silno intrigira pitanje - bi li Čop zabio još koji gol da na vratima nije bio Kalinić, odnosno bi li Kalinić toliko obranio da mu je pucao netko drugi, a ne Čop. Sigurno je da se jako dobro poznaju
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2013. 08:59

Kad je Duje Čop sa 12 godina došao iz Vinkovaca na prvi trening u Hajduk, među prvima se sprijateljio sa Solinjaninom Lovrom Kalinićem. Napadač i golman otada su veliki prijatelji. Zajedno su proveli staž u Hajdukovim mlađim kategorijama, a onda su im se putovi razišli. Sjećamo se, u jednom razgovoru s Dujom Čopom, kad je tek došao u Dinamo, dotaknuli smo se Lovre Kalinića.

- Uvijek sam volio, kad smo igrali nogomet i na treninzima, da Kalinić igra za mene!

Čuju se vrlo često, gotovo svaki dan, ali na dan utakmice se, čuli smo, ne poznaju. U tom je Superkupu Duje Čop bio uspješniji. Zabio je Kaliniću "jedan na jedan" , a poslije pogodio i u raspucavanju s bijele točke.

Iako mu je Hajdukov vratar, dok je on uzimao loptu i pripremao se za udarac, govorio:

- Duuuje, promašit ćeš! Nema šanse da pogodiš. Možda stativu...

Čop se uopće nije obazirao, nije mu odgovorio riječima, već golom. Nije nasjeo na provokaciju. Na Poljudu je, u prvom prvenstvenom derbiju ove sezone, Čop igrao zadnjih 20 minuta, imao je jednu priliku, ali nije zabio. Stigla je nedjelja, novi obračun. Pun preokreta. Kako u dvoboju Dinama i Hajduka tako i u srazu njih dvojice.

Čin prvi:

Soudani je sjajno dodao, kao i u Superkupu, Čopov "jedan na jedan" ovaj put je Kalinić obranio nogom.

Čin drugi:

Kalinić je obranio udarac Soudanija. Čop je natrčao na odbijanac, bio je u zaleđu, ali je pucao, Kalinić je za svaki slučaj obranio. A onda ga je Čop nenamjerno, u želji da dođe do lopte, kopačkom udario u prsa.

- Udarac u prsa nema veze, sve mu je oprošteno. Glavno da sam mu obranio i da mi nismo izgubili - rekao je Kalinić nakon utakmice. Popričao je tada i s Dujom, pokazao mu na prsima otiske krampona. Sigurno je boljelo...

Čin treći:

Antolić je vrhunski centrirao, Čop glavom napokon svladao Kalinića.

Ima i čin četvrti:

Čop se vrlo snalažljivo oslobodio čuvara, dobro i odapeo, ali je opet Kalinić bio sjajan. Toliko dobar da je Čop nešto glasno uzviknuo, obratio se njemu.

- Dosta više, pa zar ćeš nam sve obranit'! - čuli su oni koji su se nalazili u blizini.

Dobro, ne baš tako, znate ovakva se rečenica može reći i na jedan malo drugačiji način. Ali, nije sve za novine... Uostalom, bilo je prijateljski, Kalinić je znao da mu je to najveći kompliment.

Linker
22. rujan 2024 20:29