DVOBOJ AFRIKANACA

SOUDANI vs. KOUASSI Zabili su golove u nedjelju, mogu li i danas biti ključne figure?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. prosinac 2013. 10:12

Alžirac protiv Bjelokošćana, Afro kup. Jedan je stajao 900 tisuća eura, zabio gol u finalu Portugalskog kupa i, navodno, te noći stizale su ponude mnogih klubova, jačih od Dinama . Ali on se, kaže, već bio obećao Dinamu i nije želio poništiti odgovor. Stigao je u Maksimir kao renomirani igrač, reprezentativac države koja je izborila Svjetsko prvenstvo. I igrat će u Brazilu, u viziji Vahida Halilhodžića, kotira kao jedan od važnijih kotačića.

S druge strane, Jean Kouassi. Bjelokošćanin koji je proljetos došao na probu i - ostao. Daleko od reprezentacije, koja također igra na Svjetskom prvenstvu, samo će čudom doći do Brazila. Za njega donedavno nisu čuli ni u vlastitoj zemlji. Njih dvojica zabili su golove u zadnjem derbiju, u nedjelju, od njih se očekuje da budu ključne figure i danas, u Kupu. Tudor i Mamić uzdaju se u njihovu inspiraciju, a čini se da maksimirski derbiji i njih dodatno motiviraju. U Superkupu su i Kouassi i Soudani bili među najboljim igračima svojih momčadi.

Soudani je u svom prvom nastupu pred zagrebačkom publikom oduševio, sjajna asistencija za Čopov pogodak, podigao je Maksimir na noge. Kouassi je u istom susretu izborio kazneni udarac, koji je donio izjednačenje. U Splitu su obojica “postili”, bili su u drugom planu, a prije tri dana su opet zasjali u Maksimiru. Kouassi je zabio za vodstvo, imao još jednu veliku šansu, Dinamova obrana nikad nije mirno spavala. Soudani je izjednačio, dvaput odlično proigrao suigrače u čistu priliku. Prvo je opet odigrao Čopu, a onda i sjajna povratna lopta koju Brozović nije znao provesti u mrežu. Potom i onaj promašaj u drugom dijelu, kad je Kalinić vrhunski “skinuo”. Hoće li itko zabiti u Kupu?

Linker
22. rujan 2024 02:59