AP
VIDEO LIGA PRVAKA

Özil spasio Real, Modriću poluvrijeme, City se oprostio od nastavka natjecanja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2012. 12:19

SKUPINA D

Četvrto kolo nogometne Lige prvaka ponudilo je dvije sjajne utakmice u skupini D. Obje su završile istovjetnim rezultatom 2-2. Real Madrid i Borussia Dortmund bodove su podijelili na Santiago Bernabeuu, a Manchester City i Ajax na Etihadu...

U Madridu je Borussia imala vodstvo u dva navrata, golom Marca Reusa i autogolom Alvara Arbeloe, a Realu je na kraju bod spasio Mesut Özil iz slobodnog udarca u 89. minuti.

U 28. minuti Borussia je okrunila bolju igru na početku, a Reus je torpedirao Ikera Casillasa topovskim udarcem u bliži gornji kut nakon što mu je glavom loptu primirio Robert Lewandowski. Samo šest minuta trebalo je Realu za izjednačenje, a zabio je Pepe glavom iz blizine nakon asistencije Özila.

U novo vodstvo njemački prvak dolazi neposredno prije odlaska na odmor, a gol se pripisuje

Četvrto kolo nogometne Lige prvaka ponudilo je dvije sjajne utakmice u skupini D. Obje su završile istovjetnim rezultatom 2-2. Real Madrid i Borussia Dortmund bodove su podijelili na Santiago Bernabeuu, a Manchester City i Ajax na Etihadu...

U Madridu je Borussia imala vodstvo u dva navrata, golom Marca Reusa i autogolom Alvara Arbeloe, a Realu je na kraju bod spasio Mesut Özil iz slobodnog udarca u 89. minuti.

U 28. minuti Borussia je okrunila bolju igru na početku, a Reus je torpedirao Ikera Casillasa topovskim udarcem u bliži gornji kut nakon što mu je glavom loptu primirio Robert Lewandowski. Samo šest minuta trebalo je Realu za izjednačenje, a zabio je Pepe glavom iz blizine nakon asistencije Özila.

U novo vodstvo njemački prvak dolazi neposredno prije odlaska na odmor, a gol se pripisuje Arbeloi iako je sve obavio Mario Götze, koji se sjurio u kazneni prostor i prevario Casillasa, ali je lopta posljednjeg dirala Realovog braniča.

Na početku drugog poluvremena Realov je trener zamijenio hrvatskog reprezentativca Luku Modrića i Argentinca Gonzala Higuaina, a umjesto njih uveo Michaela Essiena i Josea Callejona.

Upravo je Callejon zabio već u prvoj minuti nastavka, ali je situacija sumnjivo okarakterizirana zaleđem. U nastavku je Real vršio pritisak, Borussia je prijetila kontrama, a konačnih 2-2 postavio je lijepim slobodnim udarcem Özil s nekih dvadesetak metara malo iskosa s desne strane. Prvi mu je to gol u karijeri iz slobodnog udarca u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

Kažimo i da je Ivan Perišić u igru za Borussiju ušao u 80. minuti zamijenivši Ilkaya Gündogana.

Bodom u ovoj utakmici mogu biti zadovoljna oba sastava budući je u drugom susretu Ajax zaustavio City na putu do željene pobjede. Štoviše, vodili su "kopljanici" dvama golovima Siema De Jonga, a od poraza su ''građane'' spasili Yaya Toure i Sergio Agüero. De Jong je zabio dva gola u razmaku od samo osam minuta prvog dijela, dok je Agüero za 2-2 poentirao u 74. minuti prizemnim udarcem s desnicom s ruba kaznenog prostora nakon prethodnog spuštanja lopte glavom od Marija Balotellija.

Nakon 4 kola u skupini D u najboljoj je poziciji Borussia s osam bodova. Drugoplasirani Real ima sedam bodova, trećeplasirani Ajax 4, a zadnji Manchester City samo dva. Valja reći da "građanima" do kraja predstoje ogledi protiv Reala na Etihadu i Borussije u Dortmundu.

SKUPINA D

REAL MADRID - B. DORTMUND 2:2 (Pepe 34, Özil 89/Reus 28, Gotze 45)

REAL MADRID: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Arbeloa (Kaka 77), Özil, Xabi Alonso, Modrić (Essien 46), Di María, Ronaldo, Higuaín (Callejon 46).

B. DORTMUND: Weidenfeller, Subotić, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Kehl, Gündoğan (Perišić 80), Götze, Reus, Grosskreutz, Lewandowski



R2-2D www.fasthighlights.com by fasthighlights-2013

Manchester City - Ajax 2:2 (Toure Y. 22, Aguero 74/De Jong 10,17)

Manchester City: Hart, Kompany, Zabaleta, Clichy, Nastasić, Nasri, Javi García, Barry, Yaya Touré, Agüero, Tévez

Ajax: Vermeer, Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn, Poulsen, Eriksen, De Jong, Schøne, Boerrigter, Babel



M Vs A 2-2 (UCL 2012) by futbolsapiens

REDOSLIJED

1. Borussia Dortmund 4 2 2 0 6:4 8

2. Real Madrid 4 2 1 1 10:7 7

3. Ajax Amsterdam 4 1 1 2 6:8 4

4. Manchester City 4 0 2 2 6:9 2

SKUPINA B

U skupini B Schalke i Arsenal su podijeli bodove u Gelsenkirchenu odigravši 2-2, dok je Olympiacos u Pireju savladao Montpellier 3-1.

Arsenal je vodio 2-0 golovima Thea Walcotta iz 18. i Oliviera Girouda iz 26. minute, ali su ih veliki propusti u obrani koštali tri boda. Kod prvog su primljenog gola, duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, nepotrebno izgubili loptu na svojoj polovici, a potom ih je kaznila veza Lewis Holtby-Huntelaar, da bi kod drugog gola cijela obrana pogrešno reagirala na ubacivanje Holtbyja s lijeve strane. Strijelac za 2-2 bio je Jefferson Farfan.

U drugom susretu Olympiacos je tri boda osigurao u posljednjim trenucima susreta. Rani gol Paula Machada iz četvrte minute poništio je Younes Belhanda u 67. nakon prethodnog prekršaja Djamela Abdouna na Souleymaneu Camari, da bi bi u završnici u samo tri minute zabili Leandro Greco i Kostas Mitroglou.

Greco je zabio prizemnim udarcem u donji lijevi kut nakon loše raščišćenog udarca iz kornera, a Mitroglou iz sredine kaznenog prostora nakon asistencije Josea Holebasa.

Schalke - Arsenal 2:2 (Huntelaar 45+1, Farfan 67/Walcott 18, Giroud 26)

Schalke: Unnerstall, Höwedes, Uchida, Fuchs, Matip, Holtby, Afellay, Jones, Neustädter, Farfán, Huntelaar

Arsenal: Mannone, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Koscielny, Arteta, Wilshere, Walcott, Cazorla, Podolski, Giroud



ША footyroom.com by footyroom

Olympiakos - Montpellier 3:1 (Machado 4, Greco 80, Mitroglou 82/ Belhanda 67, 11m)

Olympiakos: Carroll, Maniatis, Modesto, Paulo Machado, Holebas, Manolas, Torossidis, Siovas, Greco, Abdoun, Mitroglou

Montpellier: Jourdren, Yanga-Mbiwa, Bocaly, Hilton, Bedimo, Marveaux, Belhanda, Saihi, Cabella, Mounier, Camara

REDOSLIJED

1. FC Schalke 04 4 2 2 0 8:5 8

2. Arsenal 4 2 1 1 7:6 7

3. Olympiakos Pirej 4 2 0 2 7:7 6

4. Montpellier HSC 4 0 1 3 5:9 1

SKUPINA C

Nogometaši Milana i Malage odigrali su 1-1 u ogledu 4. kola C skupine Lige prvaka na San Siru, dok je Anderlecht kao domćin pobijedio Zenit iz Sankt Peterburga s 1-0…

Malaga je s ovakvim epilogom osigurala plasman u nokaut-fazu već nakon četvrte runde, dok će preostale tri momčadi voditi utrku za drugo mjesto, odnosno za treće koje vodi u Europa ligu.

Milan se nije uspio revanširati Malagi za poraz koji je od nje pretrpio u Španjolskoj prije dva tjedna 1-0, iako je bio puno bolja momčad, što će potvrditi i statistika utakmice. ''Rossoneri'' su imali 19 udaraca na gol, gosti tek četiri, dok je omjer u udarcima u okvir gola bio 13-3 za domaćine.

Gosti su poveli u 40. minuti, kada je Eliseu pogodio desnom nogom. Eliseu (3) i Joaquin (2) su zabili zadnjih pet golova za Malagu u Ligi prvaka.

Milan je dobio samo jednu od zadnje 23 utakmice u Ligi prvaka, uključujući i ovu, kada je na poluvremenu bio u rezultatskom zaostatku. Nije niti ovoga puta napravio preokret, ali je barem spasio jedan bod zahvaljujući Alexandreu Patu, koji je poentirao glavom u 73. minuti iz neposredne blizine nakon ubačaja Constanta iz kornera. Pato je četiri od svojih zadnjih pet golova u Ligi prvaka zabio protiv španjolskih suparnika.

Veliki posao obavio je Anderlecht, koji je u Bruxellesu svlada Zenit 1-0 pogotkom Dieudonnéa Mbokanija desnom nogom u 17. minuti. Zbog tog pogotka, ali i općenito učinka na cijeloj utakmici, Mbokani je bio proglašen za igrača utakmice.

Zenit je imao nešto veći posjed lopte, ali je Anderlecht u potpunosti zaslužio tri boda. Zenit je imao samo četiri udarca prema golu, upola manje od domaćina koji je ubilježio prvu domaću pobjedu u ovom natjecanju nakon devet godina čekanja.

AC Milan - Malaga 1:1 (Pato 73/Eliseu 40)

AC Milan: Abbiati, Mexès, Abate, Bonera, Montolivo, Constant, Emanuelson, De Jong, Pato, Krkić, El Shaarawy

Malaga: Willy, Gámez, Weligton, Demichelis, Sergio Sánchez, Camacho, Joaquín, Iturra, Eliseu, Isco, Saviola



M Vs M 1-1 (UCL 2012) by futbolsapiens

Anderlecht - Zenit Petersburg 1:0 (Mbokani 17)

Anderlecht: Proto, Nuytinck, Kouyaté, Safari, Biglia, Kljestan, Praet, Gillet, Jovanović, Mbokani, Bruno

Zenit Petersburg: Malafeev, Anyukov, Criscito, Lombaerts, Hubočan, Shirokov, Semak, Denisov, Witsel, Bystrov, Kerzhakov



anderlech by SpheraChannel

REDOSLIJED

1. Malaga 4 3 1 0 8:1 10

2. AC Milan 4 1 2 1 4:4 5

3. RSC Anderlecht 4 1 1 2 1:4 4

4. Zenit St. Petersburg 4 1 0 3 3:7 3

Linker
22. rujan 2024 04:24