NEZADOVOLJAN STATUSOM

Ne želi više grijati klupu: Ivan Perišić zatražio hitan transfer iz Borussije Dortmund!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. studeni 2012. 22:39

Nekoliko hrvatskih reprezentativaca u inozemstvu nije sretno u klubovima, “dionice” su im vrlo upitne i sa zanimanjem ćemo pratiti hoće li biti konkretnih vijesti na siječanjskoj tržnici. Dok pojedini suvereno drže mjesta za koja nemaju pravu konkurenciju i sigurni su da ih samo ozljeda može izabaciti iz postave, poput Darija Srne, Stipe Pletikose, Manuela Pamića, Vedrana Ćorluke, Ivana Strinića, vjerojatno i Ivana Rakitića i Nikice Jelavića, drugi su u 'toru s vukovima’ osuđeni na stalno dokazivanje i nadmetanje, a treći već gube nadu će na aktualnoj adresi postati veliki protagonisti.

Mnogi se čude zašto Eduardo da Silva, španer plemenita kova, nije lice s naslovnica Šahtara, a Ivan Perišić “čuči u podrumu” Borussije Dortmund? Ne može nam biti drago, ali nije niti pretjerano neobično kad se zna da pred Duduom uloge napadača i povučene špice brane dečki koji su hit europskog nogometa, Brazilci Willian i Alex, Armenac Mkhitarjan, a veliko povjerenje Mircee Lucescua kao centarfor ima Luiz Adriano. Eduardo je procijenjen na šest milijuna eura, Adriano također, svi ostali na više, Willian čak na 20. Dević, Srbin koji igra za Ukrajinu, došao je kao pojačanje a jednako tako u drugom je planu. Perišiću je i teže, samo u užem sektoru za lijevu ili središnju polušpicu natrčava na zvijezde njemačkog nogometa Götzea i Reusa, čije noge stoje 30 odnosno 20 milijuna eura, te Grosskreutza, miljenika trenera Kloppa. Dok je Eduardo u dvojbama, Perišić je definitivno prelomio...

- Tražimo što hitniji sastanak s Kloppom, Perišić želi odmah otići iz Borussije. Mislim da njegov potencijal nije dvojben, a tek kad bude igrao po 90 minuta dodatno će napredovati - kazao nam je Perišićev menadžer.

Perišić u subotu nije bio niti na klupi, niti on, niti mnogi ljudi u klubu ne znaju zbog čega ga trener Jürgen Klopp gura “pod vodu”, zašto mu ne daje šansu, a sad ga nije stavio niti među 18. igrača. S time se nikako ne miri, nejasan mu je takav status kod Kloppa. Zovu ga klubovi iz svih liga Petice i Rusije, rado bi ga u Lokomotivu vidio i Slaven Bilić.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
22. rujan 2024 05:23