AP
NEPOŽELJNI HRVATI

Zvijezde nas žele izbjeći - Ribéry i Ibrahimović suglasni: 'Samo ne Portugal i Hrvatsku!'

Ako mogu birati, onda je to Ukrajina, a nije loša ni Grčka, smatra Francuz
Piše: ArhivaObjavljeno: 17. listopad 2013. 22:37

Unatoč najgorem zaključenju kvalifikacija u njezinoj povijesti, potencijalni suparnici u dodatnim kvalifikacijama Hrvatsku i dalje ne gledaju kao jackpot.

Letimični pogled na novinske napise u Rumunjskoj, Francuskoj, Švedskoj i Islandu otkriva da bi tamošnja nogometna javnost radije u baražu dočekala Ukrajinu ili Grčku.

“Još dva koraka do Rija, želimo Grčku”, naslov je u rumunjskom dnevniku Pro Sport. Gazeta Sporturilor citira izbornika Victora Piturcu koji smatra da je Portugal iz odabranog društva najopasniji. Dodaje da je Ukrajina napredovala, a za Hrvatsku je uočio da proživljava najveće neuspjehe u zadnjih nekoliko godina.

- Grčka je na papiru najlakši suparnik, no možda bi baš zato bila najnezgodniji ždrijeb. Svi znamo koliko su iskusni. Ako moram birati, ipak Ukrajina - rekao je Piturca.

Hrvatska je izgubljena

Islandski izbornik, Šveđanin Lars Lagerbäck, također tvrdi da njegova momčad može preskočiti bilo koju prepreku na putu do Brazila.

- Svima smo tijekom ciklusa pokazali kakve su nam mogućnosti - kaže trener kojeg je Cico Kranjčar dvaput pobijedio na putu za SP 2006.

Najčitaniji islandski dnevni list Frettabladid navija za Grčku i piše da bi Portugal bio najteži izbor.

Portugal, Hrvatska, Grčka, Ukrajina - tako je po težini moguće suparnike poredao francuski L’Equipe. Opisujući Hrvatsku, napominju da između navijača i reprezentacija “već dugo nema velike ljubavi” jer je entuzijazam splasnuo Štimčevim dolaskom na klupu. L’Equipe primjećuje da Modrić i društvo nakon Bilićevog odlaska izgledaju izgubljeno.

“Štimac se izgubio u taktičkim shemama i izboru igrača jer je, prema napisima tamošnjeg tiska, provodio odluke u skladu s interesima najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu Zdravka Mamića. Nitko ne voli trio SMS (Šuker-Mamić-Štimac), čak ni bivši izbornik Miroslav Blažević koji je protekli mandat nazvao sramotnim”, prepričava krvnu sliku hrvatskog nogometa L’Equipeov novinar Raphaël Raymond.

Nitko ne želi Ronalda

Francuski izbornik Didier Deschamps poručio je da bi u ponedjeljak volio papirić s imenom Portugala vidjeti uz neku drugu reprezentaciju.

- Nadam se da ćemo njih izbjeći, premda neće biti lako ni protiv snažnih kolektiva, što Hrvatska, Grčka i Ukrajina definitivno jesu.

Ribéry je kratak i jasan.

- Samo ne Portugal i Hrvatska! Ako mogu birati, Ukrajina, a prihvatit ću i Grčku - izjavio je najbolji francuski nogometaš i kandidat za Zlatnu loptu.

Zlatan Ibrahimović, kao i Ribéry, smatra da bi Portugal i Hrvatska bili težak ždrijeb, dok njegov izbornik Erik Hamrén nije htio spekulirati. O suparniku će, kaže, govoriti tek kad u ponedjeljak sazna njegovo ime.

Linker
22. rujan 2024 08:33