ZLATNA LOPTA

Zašto za Balea i Rooneya nema mjesta među 23 najbolja igrača svijeta?

Velšanin je posljednjih mjeseci igrač u najvećoj formi i njegova vrijednost procjenjuje se na desetke milijuna eura, dok je Englez novim ugovorom postao najplaćeniji nogometaš
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2010. 14:23

Kada su Englezi u pitanju tanka je nit između oduševljenja i razočaranja. Kada je Fabio Capello stigao na klupu Tri lava mnogi su predviđali povratak posrnulog diva na stare staze. No debakl na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi euforiju je pretvorio u depresiju.

Posljednji udarac engleskom ponosu nanijeli su Fifa i France Football popisom od 23 kandidata za Zlatnu loptu na kojem nema niti jednog Engleza, a sve to dogodilo se samo nekoliko dana nakon što je Wayne Rooney potpisom novog ugovora s Manchester Unitedom postao najplaćeniji nogometaš svijeta. Da stvar bude gora, nakon dvostrukog poigravanja Garatha Balea s europskim prvakom, slobodno možemo ustvrditi da je slučaj proširen na čitav Otok, jer Velšanin bi svakako zaslužio svoje mjesto na popisu kandidata.

Iako forma u posljednjih godinu dana sasvim sigurno nije bila “forte” najvećih zvijezda s Otoka, nekada su Steven Gerrard, Wayne Rooney, Frank Lampard i John Terry bili legitimni kandidati za osvajanje laskave nagrade, ali vremena su se očito promijenila, a stare zasluge se u ovom izboru ne kreditiraju.

No, bez obzira na navedeni popis, ipak je u najmanju ruku čudno da među 23 kandidata nema mjesta za Rooneyja ili Balea. U zaključku, u medijima na Otoku se trenutačno provlači teza da je otočki nogomet danas potpuno smeće, a kada se još konstatira da je na popisu čak pet njemačkih uzdanica, jasno je zašto su otočani “pali u komu”... Za razliku od Hrvata, koji čak i nemaju pravo na protest jer su baš ti Englezi kojih nema nigdje spriječili Bilićeve uzdanice da se prošloga ljeta pokažu svijetu na SP-u u Južnoj Africi...





FOTOGALERIJA 23 kandidata za Zlatnu loptu:

Xabi Alonso (Španjolska), Daniel Alves (Brazil), Iker Casillas (Španjolska), Cristiano Ronaldo (Portugal), Didier Drogba (Obala Bjelokosti), Samuel Eto’o (Kamerun), Cesc Fabregas (Španjolska), Diego Forlán (Urugvaj), Asamoah Gyan (Gana), Andrés Iniesta (Španjolska), Júlio César (Brazil), Miroslav Klose (Njemačka), Philipp Lahm (Njemačka), Maicon (Brazil), Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Njemačka), Mesut Özil (Njemačka), Carles Puyol (Španjolska), Arjen Robben (Nizozemska), Bastian Schweinsteiger (Njemačka), Wesley Sneijder (Nizozemska), David Villa (Španjolska) i Xavi (Španjolska).

Linker
05. listopad 2024 21:05