Paul Gilham/Getty Images
VJETAR U LEĐA

WEST HAMOVA IKONA VJERUJE DA BILIĆ MOŽE DO TROFEJA 'Slaven to želi, kao i igrači'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 27. ožujak 2016. 23:29

Sir Trevor Brooking legendarni je bivši nogometaš West Hama koji je boje 'čekićara' branio između 1966. i 1984. godine. I upravo njegovim golom West Ham je posljednji put osvojio FA Cup davne 1980. godine.

Brooking smatra da West Ham može ponoviti taj uspjeh ove godine pod vodstvom Slavena Bilića za kojeg ima samo lijepe riječi.

"Tipujem na West Ham u FA Cupu. Dovoljno ih je samo pogledati, vidjeti kako igraju. Slaven to želi i igrači to žele. Slaven zna koliko bi našim navijačima značilo da ga osvojimo u posljednjoj sezoni na Boleynu“, rekao je Brooking za The Mirror.

Bilićeva momčad prvo mora proći Manchester United u četvrtfinalu. Nakon 1:1 na Old Traffordu igrat će se ponovljena utakmica sljedećeg mjeseca, a u slučaju pobjede 'čekićare' u polufinalu na Wembleyju čeka Everton.

"FA Cup je očito poseban za mene. Natjecanje je malo izgubilo svoj glamur, ali ne i za Slavena…Ta utakmica (finale FA Cupa 1980.) bila je poseban dio mog života i kad netko kaže da je FA Cup izgubio na važnosti, to je apsolutna glupost. Nadam se da će West Ham proći do finala. Tada će i moj gol vjerojatno emitirati još nekoliko puta“, objasnio je 67-godišnjak.

O West Hamovim igrama ove sezone Brooking kaže:

"Pobjede protiv momčadi poput Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja dat će im samopouzdanje da pobijede United u ponovljenoj utakmici. Slaven je posložio dobru, tehničku momčad. Nadam se da će mu uprava dati podršku na ljeto da dovede još tri ili četiri igrača. Onda bi moglo biti jako uzbudljivo na novom stadionu“.

Linker
24. rujan 2024 08:30