ŽIVOT NAKON DINAMA

Vukojević predstavljen u novom klubu: 'Dragović mi je Austriju usadio u srce'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 02. lipanj 2015. 16:41

Nakon što je neslavno završio s jednogodišnjom posudbom u Dinamu , Ognjen Vukojević karijeru će nastaviti u Austriji iz Beča. Sada već bivši član “modrih”, s Austrijancima je potpisao ugovor do 2017. godine s opcijom produljenja na još godinu dana.

Predsjednik Austrije, Franz Wohlfahrt, u Ogiju vidi iskusnog igrača koji će im donijeti puno više opcija, kako u defenzivi, tako i ofenzivi.

- Vukojević je iskusan igrač s kojim smo dobili puno u obrani, ali i sredini terena. Ubilježio je 54 nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, sudjelovao s njom na svjetskim i europskim prvenstvima. Njegova rutina i iskustvo donijet će nam potrebnu sigurnost i nove opcije u igri.

S druge strane Vukojević ne krije oduševljenje novom sredinom.

- Vrlo sam sretan što sam potpisao s Austrijom i posebno bih se želio zahvaliti predsjedniku Wohlfahrtu na ugodnim pregovorima. Svjestan sam da sam stigao u klub s velikom tradicijom. Austriju mi je preporučio Aleksandar Dragović s kojim sam igrao u Dinamu iz Kijeva, on je taj koji mi je usadio ovaj klub u srce. Želim samo pomoći momčadi kako bi iduće sezone bili u samom vrhu.

Vukojević je za nacionalnu reprezentaciju Hrvatske ubilježio ukupno 54 nastupa i postigao četiri pogotka, također je upisao i 16 nastupa za U-21 reprezentaciju te jedan za selekciju U-20.

Linker
23. rujan 2024 12:27