AFP
GRANADA - REAL 0-4

VIDEO: Realov show: Ronaldova asistencija iz snova, sjajan gol Jamesa!

Kakva je to bila utakmica? Kao trening na jedan gol u Valdebebasu dokle god rezultat nije bio riješen
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. studeni 2014. 19:56

Realu je trebalo 99 sekundi da povede u Granadi i trasira put prema sigurnoj pobjedi (4:0). Cristiano Ronaldo zabio je s desetak metara, u 700. nastupu u karijeri za klubove i reprezentaciju. Ove sezone bio je strijelac u svakoj prvenstvenoj utakmici u kojoj je nastupio. Do poluvremena je bilo 2:0, u 54. minuti 3:0. Real je prije dvije godine poražen u Granadi, ali sada igra u briljantnoj formi i sa suparnicima takvog ranga poigrava se kako poželi, ovog su časa u nizu od 11 uzastopnih pobjeda.

Kakva je to bila utakmica? Kao trening na jedan gol u Valdebebasu dokle god rezultat nije bio riješen, Granada je Real gledala iz mišje perspektive, divila se njegovoj brzini, tehničkoj superiornosti i strasti s kojom je odigravao akcije. Skladu učinkovitosti i atraktivnosti.

Krenulo je uz prosvjede domaći igrača i većine od oko 19.000 gledatelja jer Carvajal je uz pomoć prekršaja oteo loptu Murillu u kutu, gurnuo za Benzemu koji pronalazi Ronalda na ziceru za 1:0. Nastavili su Isco i James Rodriguez udarcima iz daljine, a u 31. minuti Benzema je primio loptu iz auta i predao za Jamesa koji sa 12-13 metara s desne strane ljevicom fantastično pogađa suprotne rašlje. Ronaldo je nekoliko puta asistirao petom, kad je dao Carvajalu udarac je završio preko gol, nakon što je jednako poslužio Benzemu u 54. minuti to je bilo 3:0. Marcelo je ubrzo stresao gredu i to desnom nogom...

Luka Modrić igrao je do 76. minute, dobio žuti karton zbog prekršaja, imao 85 posto točnih dodavanja, među njima su bila i mnogo u korijenu najboljih akcija Kraljevskog kluba. Zamijenio ga je Khedira.

Tek u zadnjih 25 minuta Granada je dobila prostora i šanse, imali su odlične mogućnosti da dijelom poprave rezultat, Ruben Rochina je lažnjakom bacio Sergia Ramosa ali je blokiran, Javi Marquez je bio sam pred Casillasom no vratar je obranio, još nekoliko puta su pucali... Na kraju je Benzema našao Arbelou, ovaj Ronalda, a Babin, u želji da spasi pred Jamesom ugurao loptu u svoj gol u 87. minuti za 4:0. Jedina loša vijest za Real je ozljeda mišića Carvajala. Dobro je prošao Sergio Ramos kad ga je Pepe nespretno u skoku pogodio kramponima u trbuh. I to se događa...

Granada je od Barcelone primila šest komada, od Reala četiri...

Rezultati 10. kola (petak i subota): Deportivo - Getafe 1:2 (H. Postiga 80/Yoda 35, Lafita 46), Granada - Real Madrid 0:4 (C. Ronaldo 2, Rodriguez 31, 87, Benzema 54), Atletico M. - Cordoba, Barcelona - Celta, Real Sociedad - Malaga - igrano u kasnijem terminu.

Linker
19. rujan 2024 21:54