JOSE BOGADO Afp
OČAJNA FORMA Seleçãa

VIDEO Brazil nastavlja gubiti, prijeti im katastrofa kakvu nikad nisu doživjeli! Poražena i Argentina

Brazil je jedina reprezentacija na svijetu, koja nikada nije propustila mundijal
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2024. 07:28

Reprezentativna stanka zaključena je noćnim utakmicama južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Dvije najveće reprezentacije tog kontinenta, Argentina i Brazil, su obje doživjele minimalne poraze na gostovanjima.

Argentina je s 1:2 poražena na gostovanju kod Kolumbije. Argentinci su došli bez Lionela Messija što je Kolumbija znala iskoristiti. Domaćini su u vodstvo stigli u 25. minuti golom Yersona Mosquere na asistenciju Jamesa Rodrigueza.

Argentina se vratila u 48. minuti lijepim pogotkom novog igrača Juventusa Nice Gonzaleza. Pobjedu Kolumbiji donio je James u 60. minuti iz kaznenog udarca. Unatoč porazu, situacija za Argentinu nije alarmantna. Prvi su na tablici te njihov plasman na svjetsku smotru ne bi trebao doći u pitanje.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Isto se ne može reći za Brazil, koji je doživio već četvrti poraz u posljednjih pet utakmica kvalifikacija. Sada je ih porazio Paragvaj rezultatom 0:1. Ključna je bila 20. minuta kada se u strijelce upisao igrač Inter Miamija, Diego Gomez.

Brazil sada ima svega deset bodova iz prvih osam kola te se nalaze na petom mjestu. Posljednje mjesto koje izravno vodi u SAD, Kanadu i Meksiko drži Venezuela s isto toliko bodova, ali lošijom gol razlikom, dok Paragvaj i Bolivija na sedmom i osmom mjestu zaostaju samo bod.

Ukoliko se u Brazilu nešto ne promijeni, mogli bi prvi put u povijesti propustiti Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, Brazil je jedina reprezentacija na svijetu, koja nikada nije propustila mundijal. Od 1930. do Katara su nastupili na svakom prvenstvu, a to bi se sada moglo promijeniti.

NOVI PORAZ BRAZILA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
13. rujan 2024 00:40