Screenshot
ODGOĐENO SLAVLJE

VIDEO: Bivši hajdukovac na prazan gol gađao za povijesnu titulu, pogledajte nevjerojatan promašaj u 95. minuti

Njegova momčad mogla je osigurati naslov prvaka, ali slavlje se na kraju odgodilo za nekoliko sati
Piše: SNObjavljeno: 07. svibanj 2023. 18:22

Rakow je novi prvak poljske Ekstraklase! Prva je to titula domaćeg prvenstva za ekipu bivšeg igrača Hajduka Frana Tudora, osigurana tri kola prije završetka prvenstva. Iako su propustili prvu meč loptu 0:1 porazom od Korone Kielce u nedjelju poslijepodne, nogometaši Rakowa stigli su do odličja jer prvi pratitelj Legia Varšava izgubila je od Pogona (1:2), time i ostala bez teoretske šanse za vodeću pziciju.

Dakle, Rakow je morao odgoditi slavlje za nekoliko sati unaprijed, a ta se situacija mogla izbjeći da je Tudor realizirao stopostotnu šansu protiv Korone u petoj minuti sučeve nadoknade.Korona je povela u 36. minuti pogotkom Jakuba Lukowskog s bijele točke, a do kraja ogleda Rakow je neuspješno tražio put do protivničke mreže. Najbolja šansa pripala je bivšem igraču Hajduka u petoj minuti nadoknade.

Deset sekundi prije kraja vratar Korone Marcel Zapitovsky napravio je veliku pogrešku. Prilikom ispucavanja je poslao loptu direktno u noge protivnika, a u nastavku akcije slijedilo je dodavanje prema Tudoru, koji se nalazio 10-ak metara od gola i gledao na prazna vrata. Bio je to izrazito lagan zadatak, samo je trebao desnicom dovršiti posao i krenulo bi veliko slavlje. No, Tudor je loše zahvatio loptu i poslao ju pored vratnice. PROMAŠAJ TUDORA POGLEDAJTE OVDJE

Rakow je osigurao titulu sa 71 bodom, 11 više od kasnije poražene Legije, a u sezoni broje 22 pobjede, pet neriješenih, te četiri izgubljene utakmice. Dosad su osvojili samo Poljski kup i Superkup, u dva navrata.

Linker
11. listopad 2024 22:06