foto: UNITED PHOTOS / REUTERS
BiH TEŠKO DO SLAVLJA

VIDEO: Amsterdam se oprostio od Cruyffa! Pogledajte Griezmannovu golčinu u pobjedi Francuske

Piše: HinaObjavljeno: 25. ožujak 2016. 23:57

Nogometna reprezentacija Francuske pobijedila je u prijateljskom ogledu u Amsterdamu Nizozemsku 3-2, dok je Irska u Dublinu slavila protiv Švicarske 1-0.

U dvoboju između ' Oranja' i ' Tricolora' Amsterdam se oprostio od velikog Johana Cruyffa koji je u četvrtak preminuo u Barceloni okružen članovima obitelji, nakon teške borbe s rakom. Utakmica je prekinuta u 14. minuti kako bi gledatelji i igrači odali počast jednom od najboljih nogometaša, ali i trenera svih vremena.

Tijekom same utakmice Francuzi nisu imali previše razumijevanja. U zanimljivom susretu slavili su 3-2. Gosti su već nakon 13 minuta vodili 2-0. U 6. minuti je iz slobodnog udarca sjajno zabio Antoine Griezmann. Na 2-0 je u 13. minuti povisio Olivier Giroud iskoristivši zbunjenost nizozemske obrane. U 47. minuti je domaćin smanjio pogotkom Luuka de Jonga. Napadač PSV Eindhovena je zabio pogodak rukom, no sudac Felix Zwayer to nije primjetio. U 60. minuti sjajnu priliku je imao francuski veznjak Dimitri Payet, no prva 'violina ' West Hama je uzdrmala vratnicu. Četiri minute prije kraja Nizozemska je izjednačila golom Afellayja, no dvije minute kasnije 'Tricolori' su golom Matuidija stigli do novog vodstva i pobjede.

Irska je u Dublinu pobijedila Švicarsku 1-0, a pogodak odluke zabio je Ciaran Clark u trećoj minuti susreta.

Bosna i Hercegovina je na gostovanju pobijedila Luksemburg 3-0, a sva tri gola pala su u posljednjih 17 minuta. Mreže su mirovale sve do 73. minute, kada je Pjanić uposlio Matea Sušića. Debitant je lijepo ubacio, a loptu ispred Džeke u svoju mrežu smjestio Chanot. Samo dvije minute kasnije Đurić je zabio za 2-0. U sudačkoj nadoknadi Pjanić je iz slobodnjaka zabio za 3-0.

Slovačka i Latvija su u Trnavi odigrale bez golova, baš kao i Armanija i Bjelorusija.

Nizozemska - Francuska 2-3 (De Jong 47, Affelay 86 / Griezmann 6, Giroud 13, Matuidi 88)

Luksemburg - BiH 0-3 (Chanot 73-ag, Đurić 75, Pjanić 90+2)

Slovačka - Latvija 0-0

Irska - Švicarska 1-0 (Clark 3)

Armenija - Bjelorusija 0-0

Linker
22. rujan 2024 15:29