BERLIN, GERMANY - MARCH 26: Jamie Vardy of England scores his teams second goal against Antonio Ruediger of Germany during the International Friendly match between Germany and England at Olympiastadion on March 26, 2016 in Berlin, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
 Lars Baron / 2016 Getty Images
POTEZ ZA NOTES

VIDEO: KLASIK U BERLINU Čudesni Vardy petom obilježio veliki preokret!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. ožujak 2016. 00:17

Kakav je to bio klasik! Njemačka i Engleska u Berlinu su odigrale pripremnu utakmicu uoči Eura, a partija dva stara rivala nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim.

Nijemci su se u Berlinu borili ne samo protiv napaljenih i mladih engleskih Lavova, već i protiv tradicije, s obzirom da Njemačka nikada nije pobijedila u međunarodnoj utakmici u Berlinu protiv Engleske. Štoviše, izgubila je pet puta i remizirala tri puta uz tri primljena gola. te dvije prepreke u subotu su očito bile previsoke za momčad Joachima Löwa...

Toni Kroos je u 43. minuti sjajnim udarcem sa 18 metara doveo Elf u vodstvo, a nakon boljeg otvaranja Engleske u nastavku, Mario Gomez je iskoristio centaršut Khedire i u 57. odveo Njemačku na 2:0. Dva udarca u okvir domaćina - dva gola. Njemačka.

Ipak, Harry Kane četiri minute kasnije vraća Hodgsonove trupe, a ulaskom Jamiea Vardyja u 71., Engleska potpuno preuzima inicijativu i seli opasnot pred vrata domaćina. Uostalom, samo tri minute kasnije Clyne odlično centrira s desne strane, a dečko koji je prije deset godina radio u tvornici fantastično petom iz prvog dodira s ruba peterca pogađa za 2:2!

U sudačkoj nadoknadi, konačno, Eric Dier glavom u potpunosti preokreće susret za pandemoniju sreće engleskih navijača na tribinama Berlina...

Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki, u turskoj Antalyji je izgubio od Kazashtana 0-1. Pogodak odluke zabio je Abzal Bejsbekov u osmoj minuti.

Poljska je bez većih problema pobijedila Finsku 5-0, produživši pobjednički niz na pet utakmica. Po dva gola zabili su Kamil Grosicki (18, 85) i Pawel Wszolek (20, 67), a među strijelce se upisao i Filip Starzynski (33).

Rusija je također bez većih teškoća slavila protiv Litve sa 3-0, a strijelci su bili Smolov, Golovin i Glušakov.

Austrija je u Beču pobijedila Albaniju 2-1. Golove za domaćine zabili su Marc Janko (6) i Martin Harnik (13), dok je pogodak za Albaniju zabio Ermir Lenjani u 47. minuti. Albanija je završila utakmicu s igračem manje nakon što je u 78. minuti isključen Ergys Kace.

Linker
22. rujan 2024 17:35