AFP
CONCACAF

Velika pobjeda SAD-a

Pobjedu je Amerikancima donio 28-godišnji veznjak Brad Evans u drugoj minuti sudačke nadoknade, odličnim udarcem iskosa s lijeve strane
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2013. 12:00

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih država ostvarila je važnu pobjedu 2-1 u Kingstonu kod Jamajke u završnom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u zoni CONCACAF (Sjeverna i Srednja Amerika i Karibi)…

Američka reprezentacija, koju vodi proslavljeni Nijemac Jürgen Klinsmann, povela je u 30. minuti. Graham Zusi uputio je odličan centaršut s lijeve strane, a Jozy Altidore je glavom poentirao. Domaćini su stigli do izjednačenja u 89. minuti. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane, pogodak je glavom postigao Jermaine Beckford.

Pobjedu je Amerikancima donio 28-godišnji veznjak Brad Evans u drugoj minuti sudačke nadoknade, odličnim udarcem iskosa s lijeve strane. Bio je to njegov prvi gol u 10. nastupu za američku reprezentaciju.

- Pucao sam napamet, bilo mi je jedino važno uputiti loptu prema golu. Nisam bio ni svjestan da je već sudačka nadoknada - priznao je Evans, koji je dobio žuti karton zbog skidanja dresa prilikom proslave pogotka.

Kostarika je kao domaćin svladala Honduras 1-0 pogotkom Millera u 25. minuti, dok su Panama i Meksiko odigrali 0-0.

Kostarika, SAD i Meksiko imaju po 7 bodova, Panama 6, Honduras 4, a Jamajka 2, s time da Meksiko i Jamajka imaju utakmicu više od ostalih reprezentacija.

Tri prvoplasirane reprezentacije na kraju ovoga kruga izravno će se plasirati na SP u Brazilu, dok će četvrtoplasirana u dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za SP, zona CONCACAF, završni krug:

Jamajka – SAD 1-2 (Beckford 89 / Altidore 30, Evans 90+2)

Kostarika – Honduras 1-0 (Miller 25)

Panama – Meksiko 0-0

Redoslijed: 1. Kostarika 7 (4), 2. SAD 7 (4), 3. Meksiko 7 (5), 4. Panama 6 (4), 5. Honduras 4 (4), 6. Jamajka 2 (5)





Linker
21. rujan 2024 14:54