MARC WILMOTS

'Vatreni su odlični! Mučili su se s Makedonijom, ali slavili su, to mogu samo jake ekipe!'

Piše: HinaObjavljeno: 09. rujan 2012. 18:45

Znam da imam možda i najjaču mladu momčad svijeta s prosjekom od samo 24 godine, ali još uvijek baš ništa nismo napravili. Utakmica s Hrvatskom će pokazati koliko možemo - kazao je na novinskoj konferenciji uoči kvalifikacijskog susreta SP 2014 s Hrvatskom u Bruxellesu izbornik belgijske nogometne reprezentacije Marc Wilmots.

Belgijanci su u petak slavili u gostima kod Walesa (2:0), a u belgijskoj javnosti i među novinarima vlada eurforično ozračje u kojem se uopće ne dvoji hoće li se Belgija plasirati na SP u Brazilu, već koliko daleko Belgijanci mogu dogurati na samom prvenstvu.

- Znam sve o Hrvatskoj, kvalitetni su i iskusni, mučili su se s Makedonijom, ali su ipak pobijedili što mogu samo velike momčadi. Ne želim vam kazati sastav, ali su svi zdravi i svi žele igrati protiv protivnika poput Hrvatske - kazao je Wilmots, uvjeren da će se belgija nakon 12 sušnih godina opet plasirati na veliko natjecanje.

Deset od 25 Wilmotsovih nogometaša igra u Engleskoj ligi, a najveća imena su Vincent Company (Manchester City), Thomas Vermaelen (Arsenal), Eden Hazard (Chelsea), Jan Vertonghen i Moussa Dembele (Tottenham), te Marouane Fellaini (Everton). Ruski Zenit je prije nekoliko dana od Benfice za 40 milijuna eura kupio Axela Witsela, koji je nakon pobjede zu Walesu kazao da bi "još prošle godine Belgijanci izgubili taj dvoboj".

- Prije sedam-osam godina nismo imali nijednu zvijezdu, a sada imamo cijelu momčad sastavljenu od mladih zvijezda. Čak i ako promijenite pet-šest igrača, kvaliteta momčadi neće pasti - kazao je Rudy Nuyens, novinar dnevnika Het Laatste Nieuws.

Wilmots se ozbiljno priprema za meč s Hrvatskom, pa Belgijanci nisu imali niti dan odmora nakon utakmice s Walesom, a do sraza s momčadi Igora Štimca na stadionu Kralja Badouina, Belgijanci će provesti čak deset dana zajedno. Ulaznica za utakmicu u utorak više nema.

Linker
20. rujan 2024 01:19