SPALLETTIJEVI PROBLEMI

Pobuna igrača zbog Hulka i Witsela: 'Predsjedniče, gdje su naše povišice?'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. rujan 2012. 20:30

Drama u Zenitu. Kupili su Hulka i Axela Witsela, najavili pohod prema višim kotama Lige prvaka, a danas iskače pitanje - jesu li pred raspadom? Zamislite neugode za Upravu; tinta na ugovorima s pojačanjima za čije su odštete “isukali” 96 milijuna eura nije se ni osušila, emisije uživo o transferima gurale su u zapećak sve socijalne i društvene probleme St. Petersburga, a na vrata su pokucali reprezentativci Igor Denisov i Aleksander Keržakov.

“Dobar dan gospodo čelnici, ima se love to je očito, a kad će naše povišice”, pitaše nemalo iznenađenog predsjednika. Uzalud vodstvu kluba uvjeravanja da se trebalo pojačati, da igrače za Zapada ne može dobiti drukčije nego za enorman novac, iako kod sastavljanja momčadi oni neće biti u privilegiranom položaju.

Došla subota i gostovanje kod Krilja Sovjetov. Trener Luciano Spalletti osjetio je da mu klizi tlo pod nogama. Podsjetilo je to na Dinamo 2004. godine kad se Niko Kranjčar nije mirio da su Ljubojević i Pranjić, dovedeni iz Osijeka, dobili veće ugovor od njega koji je bio kapetan. Kranjčar je završio u Hajduku, Spalletti je želio imati strpljenja. Izdržao je do poluvremena. Domaćin je vodio 2:0, Keržakov je uletio u kabinu.

Što se točno dogodilo, priča nije službeno potvrđena, ali u ruskim nogometnim krugovima govori se da je sasuo ružne i glagole i pridjeve u lice Talijanu, na njegov i račun uprave. Trener je poskočio, proradio je u njemu južnjački temperament, no čini se da se uspio suzdržati, nije bacio kopačku ili ploču za crtanje, iako riječi nisu mogle ostati isključivo diplomatske poruka je bila jasna “Marš van”. Iz utakmice i momčadi uopće. S njim je izletio i Denisov, prebačeni su u drugu momčad, dok su Anjukov, Malafejev i Bistrov, kao podupiratelji, ne i vođe, dobili žute kartone.

- Neki su ljuti, ali moraju shvatiti da njihov način razmišljanja nije u redu. Šteta, zbog gluposti pati cijela momčad. Nisam mogao dalje trpjeti takvo stanje, morao sam nešto poduzeti. Navijači mogu biti mirni, bit će sve u redu - prokomentirao je Spalletti.

Linker
21. rujan 2024 10:29