Drago Sopta/CROPIX
NISU PREZADOVOLJNI

Ukrajinci šamaraju Modre: Ne znamo gdje smo, Dinamo nije mjerilo naše kvalitete!

Zagrepčanima se posvetilo malo pažnje, tek se navodi jedan prodor Matea Kovačića, i to da je Domagoj Vida jedini nešto pokušavao
Piše: Vlado VurušićObjavljeno: 04. listopad 2012. 17:09

- Prema utakmici sa zagrebačkim Dinamom ne može se odrediti je li Oleg Blohin razdrmao momčad i je li kriza u Kijevu na izlaznim vartima, jer je suparnik bio više nego - ništa - porazni je zaključak portala Ua-football o susretu dvaju Dinama u sklopu Lige prvaka. Zagrepčani su, prema ukrajinskim sportskim analitičarima, momčad sumnjive kvalitete pa su u nedoumici oko toga je li kijevski Dinamo stvarno bio dobar, ili su imenjaci iz Hrvatske tako loši da nisu mjerilo uspjeha. Zato kažu da će pravi test što se može očekivati od kijevskog Dinama uslijediti tek protiv Porta.

- Zagrepčani nisu momčad na čijoj kvaliteti i snazi možemo graditi dugoročne zaključke o sposobnostima i stanju u kojem se nalaze Kijevljani - nastavljaju šamaranje ukrajinski mediji kojima je ostala nedoumica o tome što je Blohin do sada učinio. Osim toga, “modre” nazivaju najslabijom momčadi ovogodišnje sezone Lige prvaka.

Ukrajinski Prosport navodi kako je Dinamo Kijev iskazao neke već viđene slabosti te da Blohin ipak u tako kratkom vremenu nije uspio izabaciti “sjominovštinu” (misli na pogubni utjecaj bivšeg, nedavno smijenjenog trenera Jurija Sjomina) iz glava igrača, što se, pišu, vidjelo u drugom poluvremenu.

- Igrači su se možda nesvjesno vraćali starim navikama - navodi taj sportski portal.

- Počeli smo dobro. Poveli, a onda su se igrači prepali rezultata - kazao je nakon utakmice strateg Kijevljana Blohin, kojem je ovo bio trenerski debi u Ligi prvaka. - Taj podatak, o njegovom debiju u ovoj ‘siromašnoj’ utakmici, bit će jedino što će se pamtiti - nemilosrdni su nadalje ukrajinski mediji prema utakmici koja je izazvala nedoumice i nezadovoljstvo.

Blohin, pak, kritizira svoje igrače i tvrdi da je u pojedinim segmentima igre bilo zbrke jer se nije znalo tko je zadužen za koga, ali ipak napominje da su njegovi dečki morali zabiti još najmanje dva, tri gola, što bi bilo dobro za samopouzdanje.

Sport Ekspress ističe da se ipak mogu naslutiti pozitivni pomaci, a Sport kaže da su napadači bili bolji dio momčadi, dok još uvijek zabrinjava obrana “koja je činila elementarne pogreške”.

Zagrepčanima se posvetilo malo pažnje, tek se navodi jedan prodor Matea Kovačića, i to da je Domagoj Vida jedini nešto pokušavao, ali njegovi prodori nisu “imali podršku suigrača”.

Linker
22. rujan 2024 01:34