DYNAMO (K)

Blohin operiran u Kijevu!

Doktori su rekli da je Blohin sjajno reagirao nakon operacije, tako da se nadam da je najgore iza nas i sada mu samo želimo što brži oporavak – zaključio je Surkis
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2012. 22:17

Trener ukrajinskog nogometnog kluba Dinama iz Kijeva, Oleg Blohin, uspješno je operiran u kijevskoj bolnici, nakon što je u petak primljen u istu zbog hipertenzivne krize (povišeni krvni tlak)...

- Vijest da Oleg mora na operaciju primio sam danas oko podneva. Odmah sam se zaputio u trening-kamp momčadi kako bih obavijestio njegove igrače o situaciji – rekao je predsjednik kluba Igor Surkis za ukrajinske medije.

- Iako nije običaj, doktori su mi dopustili da porazgovaram s Olegom pet minuta. Bio je pri svijesti i prepoznao me. Izmijenili smo nekoliko riječi i to je to. Doktori su rekli da je Blohin sjajno reagirao nakon operacije, tako da se nadam da je najgore iza nas i sada mu samo želimo što brži oporavak – zaključio je Surkis.

Podsjetimo, Blohin je završio u petak u bolnici zbog povišenog krvnog tlaka, odnosno hipertenzije. To je naziv za stanja u kojem je povišen tlak krvi u krvnim žilama. Pojam se najčešće koristi kada se govori o arterijskoj hipertenziji, stanje povišenog krvnog tlaka u arterijama sustavnog krvotoka.

Posebna stanja su različita akutna povećanja arterijskog krvnog tlaka koja akutno mogu oštetiti organe kao što su središnji živčani sustav, srce ili bubreg. Ta se stanja nazivaju hipertenzivna kriza, te zahtijevaju hitno liječenje.

Linker
22. rujan 2024 04:02