ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
NEMA KRAJA DRAMI

Trener PSG-a odgovorio na teške optužbe: ‘Šokiran sam tim izjavama, ne mogu prihvatiti da me se ovako blati‘

‘Odlučio sam pokrenuti pravni postupak protiv svakoga tko pokuša naštetiti mom ugledu‘
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 14. travanj 2023. 19:02

Trener Paris Saint-Germaina Christopher Galtier proživljava teške životne trenutke. Prije nekoliko dana ušao je u sukob s navijačima svog bivšeg kluba Nice zbog transparenta koji se odnosio na njegovu majku. Kao da to nije bilo dosta, ugledni francuski novinar Romain Molina plasirao u javnost da se Galtier se žalio predsjedniku kluba na preveliki broj tamnoputih igrača i pripadnika muslimanske vjeroispovijesti, prenose francuski mediji.

Povodom tih rasističkih optužbi, Galtier se u petak oglasio na konferenciji za medije gdje je pobio tvrdnje da je imao rasističke izjave prema igračima. Najavio je i da će poduzeti potrebne mjere da bi odgovarali oni koji su iznijeli ove tvrdnje.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

- Duboko sam šokiran izjavama koje su mi pripisane i koje su neki prenijeli na neodgovoran način, što me duboko povrijedilo. Odgojen sam u multikulturalnom okruženju te imam veliko poštovanje prema drugim ljudima bez obzira na vjeru ili boju kože. Ne mogu prihvatiti da se moje ime ovako blati te sam odlučio pokrenuti pravni postupak protiv svakoga tko pokuša naštetiti mom ugledu – izjavio je Galtier.

Oglasili su se i iz pariškog kluba te su izjavili da je Galtier pod njihovom zaštitom zbog svih prijetnji koje je primio otkad je aktualna ova drama.

- Klub podržava Christophea Galtiera usprkos brojnim i neprihvatljivim prijetnjama koje je primio i nada se da će se ovim slučajem pozabaviti sudovi.

Strateg Parižana, koji je 2021. osvojio naslov Ligue 1 s Lilleom, proveo je godinu dana u Nici prije dolaska u francusku prijestolnicu.

Linker
12. svibanj 2024 03:57