Christophe Galtier

 FRANCK FIFE Afp
NE NAZIRE SE KRAJ SUKOBA

Trener PSG-a ne miri se s optužbama, poduzeo pravne korake: ‘Nadamo se da će ovoj aferi brzo doći kraj!‘

Galtier, koji je doveo Lille do naslova prvaka 2021. godine, ima ugovor s PSG-om do 2024. godine
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 22. travanj 2023. 21:29

Nakon što se prošli tjedan oglasio povodom optužbi za rasizam te ih čvrsto demantirao, trener Paris Saint-Germaina Christophe Galtier odlučio je otići i korak dalje. Njegov odvjetnik Olivier Martin objavio je da Galtier podnio prijavu protiv bivšeg sportskog direktora Nice Juliena Fourniera te dvaju francuskih novinara Romaina Moline i Daniela Riola zbog ovih optužbi.

Galtier je također podnio zasebnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog uznemiravanja i prijetnji smrću.

- Nadamo se da će pariški javni tužitelj djelovati istom brzinom kao i tužitelj iz Nice kako bi Christophe Galtier završio s ovom aferom što je prije moguće - rekao je za AFP njegov odvjetnik Martin.

Pariški trener zanijekao je rasističke i islamofobične komentare nakon optužbi koje su se pojavile u e-mailu koji je očito poslao bivši sportski direktor Nice, a o kojoj su izvijestili razni francuski mediji.

Galtier i Fournier napustili su Nicu prošle godine nakon što su radili zajedno u klubu jednu sezonu. Trener PSG-a je već bio pod pritiskom u klubu u vlasništvu šeika iz Katara zbog lošije forme njegove ekipe posljednjih mjeseci i njihove eliminacije iz Lige prvaka u šesnaestini finala od Bayern Münchena.

Javni tužitelj u Nici prošlog je tjedna objavio da je otvorena preliminarna istraga o mogućoj "rasnoj ili vjerskoj diskriminaciji".

Galtier, koji je doveo Lille do naslova prvaka 2021. godine, ima ugovor s PSG-om do 2024. godine.

Linker
27. travanj 2024 19:30