Reuters
CARLOS, GDJE ĆEŠ?

Tevez i Rio Ferdinand pokazali zašto je 'bitka za Manchester' bila negledljiva

Prošle smo godine zabili Unitedu i izgubili utakmicu. Ovaj mi je rasplet draži. Volio bih da smo stvorili više prilika, no ovo je derbi - rekao je Roberto Mancini
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 11. studeni 2010. 14:00

Danima se podgrijavala atmosfera, prijetilo se iz oba tabora, očekivao se pravi rat, a na kraju se dogodila - stativa. Veliki gradski derbi između Manchester Cityja i Manchester Uniteda zakazao je u svakom pogledu. Ne samo da nije bilo pogodaka, nego se čak i u poluprilike teško ulazilo. Tevez i društvo su na svakakve načine pokušali srediti svije rivale, što zorno prikazuje Reutersova fotografija, ali pogotku nisu bili ni blizu...

Međutim, menadžeri su izgledali zadovoljni nakon utakmice.

- Prošle smo godine zabili Unitedu i izgubili utakmicu. Ovaj mi je rasplet draži. Volio bih da smo stvorili više prilika, no ovo je derbi i takve je susrete uvijek teško igrati. Pokušali smo doći do pobjede, no dobro su se branili, a i naša je obrana bila na visokoj razini. Uvijek tražimo tri boda, no kad ne možeš pobijediti, važno je i ne izgubiti - kazao je menadžer domaćina ovog ogleda, Cityjev Roberto Mancini.

S druge strane, Sir Alexa Fergusona nije odveć zabrinuo podatak da mu je momčad propustila zabiti gol po prvi puta nakon osam utakmica, ali jest da je upisan peti gostujući, a šesti ukupno remi u ligaškom dijelu sezone dugom 12. kola.

- Dominirali smo i igrali dobar nogomet protiv jake i iskusne momčadi. Teško je pobijediti City na njihovom terenu, a način na koji su se postavili u drugom poluvremenu bio je "osigurač" da ne izgube. Rezultat je pristojan, ali remiji na gostovanjima nisu naš cilj. Željeli smo pobjedu u ovoj utakmici - rekao je Ferguson koji ne pamti poraz na klupi Uniteda već 25 uzastopnih utakmica.

Linker
25. rujan 2024 19:27