NAKON SVIH UVREDA

TEŠKO ZA POVJEROVATI Hrvatska ima najboljeg stopera u Engleskoj!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. svibanj 2015. 23:31

Međunarodni centar za sportske znanosti (CIES) proveo je mjesečno istraživanje u kojem je napravljena analiza nogometaša pet najboljih liga Europe za sezonu 2014/15.

Istraživanje je pokrivalo šest područja: čvrstina u duelima, spašene lopte, dodavanja, oduzete lopte, stvorene prilike i udarci. Igrači su ocjenjivani prema pet pozicija na terenu, a također su trebali ispuniti i kvotu od najmanje 60 posto odigranih utakmica u domaćem prvenstvu.

Hrvatski reprezentativac i stoper Liverpoola, Dejan Lovren, završio je tako na 12. mjestu na ljestvici najboljih braniča Europe i na prvom mjestu kada je u pitanju engleska Premier liga. Iako ga Brendan Rodgers nije pretjerano koristio ove sezone otkako je za 20 milijuna funti stigao na Anfield, Lovren statistički ima bolji učinak od Josea Fontea i Johna Terrya.

Chesleajev Cesc Fabregas najbolji je defenzivni vezni igrač u Europi, dok je njegov suigrač Eden Hazard drugi najbolji ofenzivni nogometaš. Najbolji napadač je naravno Argentinac Lionel Messi, dok ga Cristiano Ronaldo prati u stopu.

Related content

Linker
07. srpanj 2024 17:27