AP
DRUGI O LUKI

SVJETSKI MEDIJI The Sun: 'Modric Real deal'; L’Equipe; 'Real i Modrić... Napokon!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. kolovoz 2012. 20:48

Nakon što je potpisao za Real Madrid, Luka Modrić postao je još veća zvijezda nego što li je to bio u Londonu i bivšem klubu Tottenhamu.

SVJETSKI MEDIJI O LUKINOM TRANSFERU

La Gazzetta dello sport

“Modrić potpisao, Kaka sve bliže Milanu”

Talijanski sportski gigant vrlo šturo donosi vijest o službenoj objavi Reala, čime automatski inklinira povratak Kake u Milan.

L’Equipe

”Real i Modrić... Napokon!”

Završila je najveća saga ovog prijelaznog roka, piše “biblija sportskog novinarstva”, donoseći službene podatke o transferu, ali romantičarski dodajući “Sudbina je htjela da se spoje...”

Kicker

“Mou kuha, stigao Modrić”

'Nezadovoljstvo Josea Mourinha uvodom u sezonu možda je malo popravio konačni dolazak hrvatskog internacionalca u Madrid’, piše Kicker.

Bild

“Naš čarobnjak dobiva problem”

Najgorem startu u prvenstvo nakon 39 godina pridružili su se novinari kritizirajući Özila, a Bild primijećuje: “Naš čarobnjak dobiva problem, Modrić je stigao u Real...”

El Mundo Deportivo

“Luka Modrić, novi Realov čovjek!”

Najveća ljetna sapunica stigla je svome kraju, piše katalonski dnevnik. “Modrić je novi Mourinhov čovjek!”

AS

“Madrid Modrićem sakrio sramotu”

Katalonski dnevnik vrlo je zlobno nastupio prema madridskom klubu, no prema Luki se ističe “Odlični veznjak dugo je čekao, ali i dočekao transfer u Real. Koliko je važan, dokazuje činjenica da je prvo ovoljetno pojačanje Madrida...”

A Bola

“Real potvrdio Modrića!”

Portugalski trener dobio je ono što je želio. Napokon je i ta duga knjiga došla do posljednjeg poglavlja, piše portugalski sportski dnevnik.

Press

“Modrić konačno u Realu, “cijena prava sitnica”

Srpski mediji velik su prostor posvetili čovjeku koji je “postao najskuplji igrač ex-YU prostora”, no bez velikim komentara, već s klasičnim informacijama.

BBC

“Real naposljetku kupio Modrića!”

Ugledni engleski list piše: “Modrić je 2008. stigao u Tottenham, postavši u protekle četiri godine integralni čovjek Spursa. Ključni trenutak dogodio se kada ga Harry Redknapp izvukao iz Ramosove vizije zadnjeg veznog i gurnuo ga malo naprijed, s dirigentskom palicom u ruci...”

Guardian

“Modrić napokon u Madridu!”

Kako je krenulo svi su očekivali da će se stvar rasplesti posljednjeg dana prijelaznog roka, ali Reač i Tottenham “skratili su nam muke”. Mali čarobnjak Modrić novi je stanovnik ekskluzivnog Madrida..., piše engleski medij.

NY Times

“Real se dogovorio sa Spursima oko Modrića”

Madriđani su nakon očajnog starta u sezonu potpisali petogodišnji ugovor s Modrićem, s čijom kreativnošću i agilnošću kane vratiti sezonu u tračnice, piše američki novinarski div.

Times of India

“Mourinho doveo spasitelja”

I Indijsci pozorno prate zbivanja, pa su brže-bolje izvijestili o dolasku Modrića, kojeg su povezali s lošim startom u prvenstvo.

Sportexpress

“San koji se ostvario”

Rusi pišu da je “najbolji igrač Tottenhama i Hrvatske dugo sanjao o Realu i kada se činilo da će možda sve propasti, san mu se ostvario. Osmijeh po dolasku u Madrid govorio je više od svega...”

Pilka Nożna

“Napokon transfer”

Luka Modrić napokon u Realu. Za Kraljevski klub to je prvo moćno pojačanje i to potkraj ovoga prijelaznog roka, pišu Poljaci dodajući Levyjevu izjavu: “Luka je velik igrač”.

Rzeczpospolita

“Real razbio banku”

Vezni igrač Tottenhama pristupio je Real Madridu. Financijske pojedinosti nisu objavljene. Neslužbeno, informiraju Poljaci.

O Jogo

“Bio je to velik put...”

Brazilci izvještavaju o dolasku Modrića uz posebnu pažnju pišu o dugim i iscrpljujućim pregovorima u kojima je “najviše patio igrač”...

The Sun

“Modric Real deal”

U svome se stilu Sun poigrao riječima kako bi čitateljima predstavio konačni transfer. U tekstu nema posebnih komentara.

Delo

“Tottenham i Real postigli dogovor”

Slovenski medij Modrićev transfer tretira vrlo skromno, među ostalim vijestima, dodajući kako su Spursi s Realom ujedno potpisali ugovor o suradnji.

Dnevni avaz

“Luka Modrić igrač Rela iz Madrida!”

Bez velikih riječi, uglavnom s osnovnim informacijama o transferu, jedan od vodećih BiH medija donosi vijest o transferu.

Linker
22. rujan 2024 06:51