REDKNAPP

Stiže na klupu New Yorka?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2012. 14:37

Bivši menadžer Tottenhama Harry Redknapp otvoren je prema mogućnosti treniranja momčadi New York Red Bullsa u američkoj MLS ligi, sugerira Goal.com…

Dolaskom novog sportskog direktora Jeromea de Bontina rastu špekulacije o budućnosti 60-godišnjeg Šveđanina Hansa Backea na klupi njujorške momčadi. Backe je u zadnjoj godini svog trogodišnjeg ugovora s Red Bullsima. Nagađa se da De Bontin želi dovesti novog trenera, osim u slučaju da mu Backe isporuči naslov MLS prvaka.

The New York Times je izvijestio kako je klub već krenuo u potragu za stručnjakom koji ima iskustvo rada u engleskoj Premierligi. Iako je identitet tog stručnjaka kojeg možda već imaju na umu u upravi Red Bullsa ostao nepoznat, u pitanju bi mogao biti Harry Redknapp, koji nekon odlaska s klupe Tottenhama na kraju prošle sezone nije pronašao novi angažman.

Goal.com tvrdi da je Redknapp otvoren prema takvoj mogućnosti, ali ne želi izraziti javno zanimanje sve dok ne bude jasna Backeova budućnost u njujorškom klubu.

- Harry iz poštovanja ne bi izrazio svoje zanimanje niti za jedan klub u kojem je netko drugi trenutno zaposlen – izjavio je izvor blizak Redknappu.

Iako neki smatraju kako se 65-godišnji Redknapp ne želi uputiti ''preko velike bare'', odnosno kako želi i dalje raditi u Engleskoj, spomenuti izvor tvrdi da nije tako.

- Harry želi voditi momčad koja igra značajnu ulogu u svojoj zemlji i koja ima talentirane igrače. To ne mora biti nužno u Engleskoj – kaže izvor.

Redknapp je tijekom igračke karijere nosio dres Seattle Soundersa. Bio je pun hvale na račun Red Bull Arene, kada je Tottenham tamo prvi puta gostovao 2010. godine. Navodno je u dobrim odnosima s najvećom igračkom zvijezdom kluba, francuskim napadačem Thierryjem Henryjem.

S druge strane, sigurno ne bi bio jeftin za klub iz New Yorka. Vjerojatno bi tražio najmanje 3 milijuna dolara po sezoni.

Linker
21. rujan 2024 03:08