MIGUEL MEDINA Afp
PRERANO PREMINUO

Svijet se oprašta od Mihajlovića, sin legende objavio emotivnu fotografiju, oglasio se i Aleksandar Vučić

Sve je zatekla vijest o preranoj smrti Siniše Mihajlovića koji je izgubio bitku s teškom bolešću
Piše: SNObjavljeno: 16. prosinac 2022. 17:46

Tužne vijesti iz Italije su potresle nogometni svijet. U 53. godini života preminuo je legendarni srpski nogometaš i trener Siniša Mihajlović. Mihajlović je sredinom 2019. godine saznao kako boluje od leukemije i krenuo na liječenje, ali mu se početkom prosinca ove godine stanje naglo pogoršalo, a sada je i izgubio bitku s bolešću.

‘‘Supruga Arianna, s djecom Viktorijom, Virginijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, unukom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u svojoj boli priopćavaju nepravednu i preranu smrt supruga, oca, sina i uzornog brata Siniše Mihajlović. Jedinstven čovjek, izuzetan stručnjak, svima uslužan i dobar. Hrabro se borio sa strašnom bolešću. Zahvaljujemo liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili u ovim godinama, s ljubavlju i poštovanjem, posebno dr. Francesca Bonifazi, dr. Antonio Curti, prof. Alessandro Rambaldi i dr. Luca Marchetti. Siniša će uvijek ostati živjeti s nama sa svom ljubavlju koju nam je dao", napisala je obitelj Mihajlović u priopćenju.

Sin legendarnog Dejana Stankovića Filip se od Mihajlovića oprostio objavom fotografije sa vlastitog krštenja na kojoj ga upravo Siniša drži u rukama tijekom obreda. Uz to je priložio i emotikone tuge, srca i ruku sklopljenih u znak molitve.

image

Filip Mihajlović se od oca oprostio fotografijom na Instagramu

SCREENSHOT

S Crvenom zvezdom je kao igrač postao prvak Europe 1990. godine te osvajač Interkontinentalnog kupa, a beogradski se sastav od njega oprostio na društvenim mrežama.

Od svojeg bivšeg trenera se objavom oprostila i Fiorentina.

Počast mu je odala i premijerka Italije Giorgia Meloni.

"Borio si se kao lav na terenu i izvan njega. Bio si primjer i dao hrabrost mnogima koji se suočavaju s bolešću. Opisivali su te kao čeličnog narednika, pokazao si veliko srce. Ti si i uvijek ćeš biti pobjednik", poručila je Meloni.

Mihajlović je u Italiji ostavio dubok trag kao trener. Od njega se oprašta i Serie A.

"Serie A je duboko ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, nogometne i životne legende. Svojom čistom klasom kao nogometaš i trener, svojom snagom i ljudskošću ostavio je neizbrisiv trag u talijanskom i svjetskom nogometu", poručili su iz Serie A.

Od Mihajlovića se oprostio i poznati talijanski novinar Fabrizio Romano.

"Borac, velik čovjek. Šokantne vijesti", poručio je Romano.

Na Twitteru se oglasio i Sporting iz Lisabona u kojem je Mihajlović radio 2018. godine.

"Počivaj u miru, kakav borac i ratnik!"

Posljednji pozdrav Mihajloviću je uputio i jedan od najvećih braniča u povijesti Franco Baresi.

"Zbogom, ratniče. Borio si se i držao glavu gore do kraja, bio si pravi muškarac", napisao je Baresi.

Nižu se poruke nogometnih klubova. Milan je napisao kako je ‘nebo dobilo još jednu legendu‘.

"Ciao, Siniša", napisala je Sampdoria.

Od Mihajlovića se oprostio i vratar PSG-a Gianluigi Donnarumma koji je upravo kod srpskog trenera debitirao u Milanu.

"Uvijek si bio borac i znam koliko si se borio. Zauvijek ću ti biti zahvalan što si vjerovao u mene i za sve što si mi rekao od prvoga dana kada smo se upoznali. Zauvijek ćeš biti u mojem srcu. Bok, mister", napisao je Donnarumma.

Svoju sućut obitelji je ponudio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Izuzetno me pogodila vijest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i europskog nogometa i patriota koji je svom snagom volio Srbiju. Način na koji je shvaćao i igrao nogomet, u koji je utrošio cijeli život kao igrač i trener, ostat će upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao, ni kada je pobjeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je Zvezdu vinuo do svjetskog vrha, čime je obilježio dio najsvijetlnije povijesti ove ekipe i srpskog nogometa, odavno su ušli u anale nogometa", poručio je Vučić na Instagramu pa dodao:

"Malo je riječi kojima bi se mogle opisati njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i izvanserijske golove kojima je izazivao oduševljenje i koje je uvijek posvećivao svojoj ekipi, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao. Tako se nosio i sa strašnom bolešću, borbeno i uzdignute glave, s neslomljivim duhom kakav je imao i na terenu. Bio je vrhunski sportaš kojeg su poštovali i suigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostat će trajna inspiracija i uzor generacijama mladih nogometaša. Izražavam duboku sućut obitelji, prijateljima i navijačima Siniše Mihajlovića. Počivao u miru", poručio je Vučić.

Linker
28. rujan 2024 19:31