CROPIX
PRIPREME U AMERICI

Sušić i društvo otputovali u SAD: 'Odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sa sobom u srcu'

Piše: Fuad KrvavacObjavljeno: 27. svibanj 2014. 20:34

Sarajevska zračna luka u jutarnjim satima bila je krcata navijačima i članovima obitelji Zmajeva i naravno velikog broja novinara . Bili su ovdje skoro isti navijači, kao prije osam mjeseci, kada su se jedan iza ponoći Zmajevi vratili, nakon pobjede nad Litvom u Kaunasu, 15. listopada i izborili izravan plasman na Svjetskom prvenstvo. Atmosfera slična, Zmajevi su ispraćeni, ovaj put sa željom, da što bolje odigraju i naravno pokušaju načiniti iznenađenje i ostvariti plasman u drugi krug, odnosno osminu finala Svjetskog prvenstva.

Izbornik Safet Sušić kazao je da je većina igrača, izuzev onih koji su propustili određen broj treninga zbog ozljeda, već sada spremna za ono što ih čeka u Brazilu.

- Imali smo nekoliko sitnih problema i ozbiljnu ozljedu Ermin Bičakčića. Nadam se da do početka prvenstva neće biti zdravstvenih problema i da će svi zdravi i spremni dočekati utakmicu s Argentinom - rekao je Sušić i dodao: - Svi igrači su došli spremni na pripreme i svi ravnopravno konkuriraju za prvu momčad.

Izbornik je Sušić je istaknuo da će provjere protiv reprezentacija Obale Bjelokosti, Meksika i mlade momčadi Santosa u Guajari biti dovoljne kako bi odlučio za za početni sastav protiv Argentitine. Na kraju je dodao kako se tijekom priprema odlično radilo, da je posebice bio oduševljen posljednjim treningom.

- Od svojih izabranika očekujem da i dalje nastave odlično raditi i pripremati se za nastup u Brazilu - rekao je Sušić.

Kapetan reprezentacije Emir Spahić je rekao da je zadovoljan pripremama i atmosferom.

- Odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sa sobom u srcu - kratko se Spahić obratio novinarima.

Linker
21. rujan 2024 23:59