Goran Mehkek/Cropix
VODIČ ZA NAVIJAČE

PRIHVATLJIVE CIJENE NA SP-U Cheeseburger 30, pivo 24, a voda 15 kuna

U svakoj će se regiji na stadionima nuditi i lokalni specijaliteti poput kaubojskog graha
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. svibanj 2014. 12:06

Navijači reprezentacija na velikim natjecanjima najčešće nemaju dobre riječi za organizatore, koji se trude opelješiti ih na svakom koraku. Ipak, čini se da cijene u Brazilu neće letjeti u nebo, barem kada je riječ o hrani i piću na stadionima.

Slično kao u Europi

Otočki su mediji objavili prve cjenike iz zemlje domaćina koji se zasad čine prihvatljivima. Osvježenje tijekom utakmica neće biti drastično skupo kao što se najavljivalo i trebalo bi koštati tek nešto više nego na velikim europskim stadionima.

Cijena duplog cheeseburgera je 30 kuna, pola litre brazilskog piva Brahma oko 24 kune, a mliječna čokolada s brazilskim orasima košta 20 kuna. Na stadionima toče i Budweiser koji je nešto skuplji i također košta 30-ak kuna.

Za pola litre mineralne vode valja izdvojiti 15 kuna, a za bocu Coca-Cole ili Spitea 20 kuna. Što se tiče grickalica, sve imaju istu cijenu od 20 kuna: slani kikiriki, tortilja čips s okusom sira i obični čips. Hot-dog će koštati 25 kuna, baš kao i sendviči.

Za grah 37 kuna

U svakoj će regiji biti dostupni i lokalni specijaliteti po nešto višim cijenama. Tako će u Belo Horizonteu navijači na stadionima za 37 kuna moći probati feijao tropeiro ili “kaubojski grah” s lukom, paprikom, slaninom, kobasicama i omletom.

Linker
22. rujan 2024 17:39