Ciro Immobile
 FILIPPO MONTEFORTE Afp
SNAŽNI AZZURRI

Strijelac na otvaranju Eura objasnio što je presudilo: ‘Bili su umorni, htjeli smo ih probiti odmah...‘

Talijanski izbornik najavio je odlazak do kraja: ‘Još je šest utakmica pred nama.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2021. 23:21

Talijani slave! Čistih, lijepih 3:0 protiv Turske na rimskom otvaranju Eura. Autogol Demirala otvorio je turske patnje u osmoj minuti nastavka, a dovršili su ih Immobile i Insigne, zvijezde Lazija i Napolija za slavlje momčadi Roberta Mancinija. Odmah nakon utakmice izbornik Azzurra se na 'flash-poziciji' našao pred kamerama...

- Odigrali smo jako dobro. Nažalost, nismo zabili u prvom poluvremenu, nije bilo lako jer to nam je prvi nastup a Turci su jedna jako dobra momčad. U takvim utakmicama, morate zabiti svaku priliku. Imali smo pomoć s tribina, sretni smo i osobno mislim da je moja momčad odigrala sjajno - ushićen je bio Roberto Mancini.

image
Roberto Mancini
ANDREW MEDICHINI Afp

Nastavio je u istom tonu:

- Odlučilo je to što smo se brzo kretali, lopta je uvijek nalazila nekog igrača koji je bio slobodan. Mislim da navijači mogu biti zadovoljni, kao i cijela Italija. Bila je ovo predivna večer i nadam se da će takvih biti još. Dug je put pred nama, imamo još šest utakmica za odigrati - kazao je izbornik Italije.

Jedan od strijelaca, Ciro Immobile također je podijelio svoje dojmove:

- Vidjevši kako naši navijači slave ovu pobjedu je predivno. Konačno smo dobili priliku biti zajedno s njima nakon ovog "vražjeg" virusa. Bili smo strpljivi večeras. Turci su snažni i mogu stvoriti probleme top-momčadima. Nastojali smo ih probiti još u prvom poluvremenu, nastojali smo ih raširiti s lijeve na desnu stranu i obratno...

Što je presudilo? Zna to napadač Lazija...

- Turci su se vratili umorniji s poluvremena. Nakon što smo zabili prvi gol, otvorilo nam se i tada je naša kvaliteta došla do izražaja. Ja sam zabio na Euru, na svom stadionu i u svom gradu. Ne može bolje od toga - dodao je Immobile.

Linker
14. svibanj 2024 06:27