Talijanska rukometna reprezentacija

 SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ČUDO U PODGORICI

Rukometna senzacija stiže na Svjetsko prvenstvo, ovo su sanjali 28 godina: ‘Imao sam suze u očima‘

Bit će im to tek drugi nastup na Svjetskim prvenstvima, a prvi su upisali 1997. u Japanu
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2024. 11:31

Na Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, koje će se u siječnju i veljači održati u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj, stiže i talijanska reprezentacija koja je u Podgorici potvrdila plasman na svjetsku smotru.

Na zadnjoj stepenici Italija je dvaput svladala Crnu Goru (32:26, 34:32) i osigurala mjesto na turniru. Bit će im to tek drugi nastup na Svjetskim prvenstvima, a prvi su upisali 1997. u Japanu, kada su se od natjecanja oprostili već u prvoj fazi, s jednom pobjedom, jednim remijem i tri poraza. Bod su tada ugrabili protiv Norveške, a pobijedili su Argentince.

- Iskreno, nitko od nas nije puno spavao. Ne mogu opisati što ovo znači za našu državu i za našu reprezentaciju. Zaista je teško pronaći prave usporedbe, zapravo, to je kao kada je Njemačka postala svjetski prvak. Tijekom prve utakmice u Conversanu, imao sam suze u očima kada smo pjevali himnu - rekao je nakon velikog uspjeha Domenico Ebner, vratar DHfK Leipziga i talijanske reprezentacije, koji ima njemačko i talijansko državljanstvo.

Linker
13. svibanj 2024 11:31