RONALD GORSIC Cropix
POTPUNI POTOP

Što se to događa s mladim Vatrenima? Ovo je već postalo lagano sramoćenje, novi horor, užas i veliki šamar

Hrvatska U-21 vrsta nikad nije izgledala lošije nego u posljednje vrijeme, a izgleda baš tužno
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. lipanj 2024. 20:08

HRVATSKA U21 - ŠVEDSKA U21 2:5 (Škaričić 32., Frigan 45. p./Bolin 7., 52., Gul 51., Sher 74., Rouhi 85.)

HRVATSKA U21: Kolić - Škaričić, Katinić, Bukvić - Hodža - Šotiček, Zvonarek, Crnac - Matanović, Frigan (još su igrali Biuk, Ljubičić, Soldo, Lusavec. Canjuga, Cvijanović).

Izbornik: Dragan Skočić.

ŠVEDSKA U21: Sidklev - Mendes, Eile, Tolinsson, Persson - Rosengren, Bolin, Jagne - Ondrejka, Gul, Inoussa (još su igrali: Fatah, Skoglund, Rouhi, Odefalk, Sonko, Sher, Widell, K. Widell, Hasić).

Izbornik: Daniel Backstrom.

Žuti kartoni: Zvonarek (23 - potezanje protivnika), Hodža (43 - preoštar start), Rosengren (45 - preoštar start).

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Hugo Bolin.

Sesvete. Stadion Svetog Josipa Radnika. Gledatelja 400. Sudac: Ante Čulina. Pomoćnici: Pušić i Benković (svi Hrvatska).


Novi poraz mlade hrvatske vrste, ovoga puta u Sesvetama i to - katastrofalni! Užasno loše izdanje u drugom poluvremenu bilo je uzrok još jednog potonuća Skočićevog broda i primljenih pet komada u konačnici (5:2). Ono što smo gledali u drugih 45 minuta od Hrvatske je bilo živi užas, pravi horor, nakon kojeg bi netko u HNS-u morao postaviti pitanje što je to s ovom selekcijom?

Hrvatska obrana šuplja je kao ementaler. U posljednje tri utakmice, kvalifikacijske za Euro protiv Portugala, te u dvije prijateljske protiv Republike Irske i jučer Švedske, primila je - 13 pogodaka! Pet protiv Portugala, tri protiv Republike Irske i pet protiv Švedske. I tri puta uzastopce je izgubila. Nešto se u ovoj mladoj vrsti mora promijeniti jer je sve to počelo izgledati kao lagano sramoćenje. Hrvatska U-21 vrsta nikad nije izgledala lošije nego u posljednje vrijeme, a izgleda baš tužno.

image

Dragan Skočić

RONALD GORSIC Cropix

Utakmica se tek "zagrijavala", a Šveđani su već poveli. Bolin je primio dubinsku loptu, a onda sjajno opalio s nekih dvadesetak metara, lopta je iznad Kolića završila u mreži. Ostaje dojam da je vratar Osijeka mogao i morao bolje intervenirati, bez obzira na to što je švedski mladić zaista izvrsno pogodio. Vrlo brzo su Šveđani mogli do povećanja vodstva. Nakon centaršuta po travi s desne strane Bolin je opet bio u prilici, ali je traljavo pucao s nekih desetak metara.

Igralo se na početku va banque, akcije su se smjenjivale s jedne i druge strane. Hrvatska je mogla poravnati nakon brze kontre, Matanović je pucao iskosa s nekih devet-deset metara, ali je švedski vratar Sidklev obranio. Uz dodatak da je Matanović bio iznimno sebičan, na "drugoj stativi" imao je posve samog Šotičeka. Uskoro je i Crnac opasno priprijetio, opet je švedski vratar obranio, još jednom je probao Matanović, dobro je opalio i Šotiček. A sjajnu priliku imao je Lovro Zvonarek, nešto prije dvadesete minute, ušao je u šesnaesterac, pucao u prvi kut, ali švedski vratar bio je u velikoj formi. Zapažen je bio i udarac Crnca, ali lopta je za nekoliko centimetara prohujala iznad vratnice.

image
RONALD GORSIC Cropix

Gledali smo vrlo zanimljivu utakmicu, s puno udaraca i zanimljivih akcija. A najljepšu smo vidjeli kod poravnanja Hrvatske. Mogli smo vidjeti zašto Lovro Zvonarek igra u Bayernu. Fenomenalno je proigrao Škaričića, koji je zabio iskosa... Dominacija Hrvatske nakon poravnanja dovela je i do vodstva, iz opravdano dosuđenog jedanaesterca zabio je Frigan.

Drugo poluvrijeme starta totalnom dominacijom i superiornošću Šveđana, Hrvati ne uspijevaju preko centra. Taj strahoviti pritisak dao je rezultata, u samo dvije minute Šveđani dolaze do preokreta, postižu dva gola nakon užasno loših intervencija hrvatske obrane. U samoj završnici Šveđani još dva puta pogađaju, a mogli su još koji put. Užas...

Linker
11. lipanj 2024 20:48