DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VRAĆA SE FANTASY HNL

Spoj igrača Osijeka i Dinama djeluje kao sigurna oklada, ali i ove dvije momčadi izgledaju zastrašujuće

Postoji dosta taktika za slaganje, mi smo ovom prigodom odabrali tri koje nam djeluju zanimljivo
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. srpanj 2021. 11:45

​Nova, druga sezona Fantasy HNL starta već u petak. Igrati je - što već sigurno znate - možete i to ekskluzivno preko našeg portala u suradnji sa SuperSportom. Nagradni fond je 125.000 kuna, nagrade se dijele nakon svakog kola, a u polusezoni će biti i bonus nagrada iznenađenja. Stoga požurite i složite svoju Fantasy momčad, pokažite koliko doista dobro poznajete HNL igrače i klubove...

Kako međutim slagati momčad? Postoji dosta taktika za slaganje, mi smo ovom prigodom odabrali tri koje nam djeluju zanimljivo. Svaka od njih ima potpuno drugačiji pristup...

NAJSKUPLJA MOMČAD
Kad dođemo u dućan onda često idemo po najskuplji proizvod jer cijena sugerira da je to najskuplje ujedno i najbolje. Naravno, u praksi se često uvjerimo da to baš i nije tako. U slaganju Fantasy momčadi vođenje takvom logikom često vas može odvesti u krivom smjeru. Evo i zašto.

Najskuplja momčad po pozicijama definitivno je i preskupa. Ova koju smo mi složili košta punih 126,9 milijuna eura, što znači da će vam zbog prekoračenog broja dozvoljenih milijuna (dozvoljeno je 100) biti odbijeno čak 30 posto osvojenih bodova, što je realno neisplativo. I nevjerojatno je da u najskupljoj momčadi kola nema ni jednog igrača - Dinama. A Dinamo igrač doma protiv Slaven Belupa, što svakako ide u red zicera...

MOMČAD DINAMA
Stoga je druga momčad koju smo složili popunjena samo od igrača Dinama, koji su po stotine parametara najkvalitetniji dio Prve HNL. Fenomenalno je što ta momčad stoji točno 100 milijuna eura, pa će vam se upisati svaki bod koji osvojite. Kod ove Dinamove momčadi postoji dakako i jedna zamka, a to je što kod Dinama nikad ne znate kojih će 11 trener Damir Krznar poslati na travnjak jer njegov je izbor igrača doista ogroman. Praktički na svakoj poziciji ima po tri odlična igrača.



NAŠA PREPORUKA ZA 1. KOLO
Treća momčad koju smo sastavili po nama je momčad koju se isplati igrati u 1. kolu koje starta u petak. U njoj imamo šest igrača Osijeka i pet igrača Dinama. U obrani dominiraju Osječani, njih trojica, a pridružili smo im Theophilea zato što je jeftin. Osijek igra doma sa Šibenikom koji je bitno slabiji nego što je bio prošle sezone, jer je ostao bez nekoliko jako važnih igrača (Bulat, Ampem, Sahiti, Labrović...). Šibenčanima će trebati tjedni da se poslože, a i tad će biti slabiji nego proljetos. Osijek pak ima standardno čvrstu momčad koja jako teško prima golove, a praktički je ista u odnosu na prošlu sezonu. Mierez je pokazao da je već u formi, a čovjek je prvi strijelac lige.

Dinamo kako smo rekli igra doma sa Slaven Belupom. Dinamo će htjeti autoritativno otvoriti sezonu pa očekujemo jaku momčad i uvjerljivu pobjedu. Stoga u ovoj momčad imamo čak pet igrača iz Maksimira. Naravno da ćemo do petka svi zajedno pomno motriti zbivanja u DInamu te mogući sastav koji će Krznar izvesti.

Slaganje ovakve momčadi nešto je možda konzervativnije, ali je oprobano. I jamči solidan rezultat... Igrače Hajduka i Rijeke smo zaobišli, jer Hajduk se još nije posložio, a i gostuje, dok Rijeka ima neugodnu utakmicu s Goricom.

Linker
06. listopad 2024 01:38