Luka Modrić je proglašen Marcinom legendom

 Pressinphoto/Ddp Usa/Profimedia
PRESTIŽNA NAGRADA

Španjolci se još jednom naklonili Luki Modriću, pa se zapitali - gledamo li najvećeg veznjaka u povijesti?

Španjolska Marca je kapetanu Vatrenih dodijelila nagradu Marca Leyenda za veliku karijeru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2022. 08:31

Luka Modrić je dobio Marcinu nagradu Marca Leyenda koja se dodjeljuje najboljim sportašima u povijesti. Nakon što je primio nagradu i postao Marcina legenda, popularni španjolski list je napisao još jedan u nizu hvalospjeva na račun hrvatskog kapetana. U tekstu pod naslovom 'Modrić: 10 godina legende: Najbolji veznjak u povijesti?' Španjolci pišu kako je riječ o savršenoj karijeri.

"Ovo priznanje je šlag na torti savršene nogometne karijere, u ovom slučaju one Luke Modrića koji ima jako puno pojedinačnih i ekipnih trofeja. Zlatna lopta i FIFA The Best iz 2018. godine su najveća osobna priznanja u njegovoj karijeri, a tome se pridodaje i ova Marcina nagrada koja prepoznaje talent, postignuća i vrijednosti u nogometu. Modrić je najvažniji hrvatski sportaš u povijesti. U Real je došao 2012. godine kao odličan igrač pred kojim je velika karijera. Život zvijezde Dinama i Tottenhama se može podijeliti na onaj prije i nakon dolaska u Madrid", piše Marca u uvodu teksta pa ističe kako mu je samo četiri mjeseca trebalo da preuzme vezni red Reala, a sve je krenulo golom Manchester Unitedu u osmini finala Lige prvaka:

"Mitski Old Trafford je pokrenuo kolosalnog Luku Modrića u kojem uživamo i danas. Gol Unitedu ga je ispunio samopouzdanjem i stvorio igrača koji je ispisao neke od najvećih stranica u modernoj povijesti Reala."

image
GABRIEL BOUYS Afp

Marca je istaknula kako se za 10 dana Luka bori za novi europski naslov, a podvukli su i kako ima već četiri Lige prvaka, te se prisjetili njegove asistencije za gol Ramosu u Lisabonu kada je kraljevski klub došao do 10. Lige prvaka u povijesti. Uz to, Modrić je osvojio La Ligu tri puta, Svjetsko klupsko prvenstvo četiri puta, a ima i tri europska i četiri španjolska Superkupa.

"Modrić je veći od Reala! S Hrvatskom je ispisao povijest na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je ušao u finale i napravio podvig s malom balkanskom zemljom. Hrvatska je s Lukom dotaknula zvijezde, a on je osvojio nebo nogometnog planeta. Bio je prvi koji je prekinuo niz Cristiana Ronalda i Lionela Messija i postao najbolji nogometaš na svijetu", piše Marca pa se još jednom osvrće na fenomen hrvatskog kapetana koji igra na visokoj razini i u 37. godini:

"Ima skoro 37 godina i dalje je na najvišoj razini. Real Madrid vodi do vrha Lige prvaka i nema naznaka kada bi se mogao umiroviti. Mirovina je sve bliže, ali to neće doći tako brzo. S godinama i titulama koje ima, postavlja se neizbježno pitanje: Je li pred nama najbolji veznjak svih vremena? Niti jedan od veznjaka tako uspješno nije produljio svoju karijeru. Osvoji li petu Ligu prvaka bio bi jedan naslov udaljen od Francisca Genta, igrača koji ima najviše europskih naslova i velike legende Reala", zaključuju Španjolci.

image
Pierre-philippe Marcou/Afp/Profimedia

Linker
25. travanj 2024 10:00