RUSI U ZENITU

Spalletti: Vidio sam ih na djelu, znam za što je sposobna ta hrvatska momčad!

Pobjedom nad Hajdukom skupili bismo devet bodova čime bismo si gotovo osigurali prolaz skupine. Zbog toga Hajduk moramo pobijediti, kaže Talijan na klupi Rusa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2010. 13:09

Luciano Spalletti, trener Zenita, Hajdukova domaćina u utakmici 3. kola Europske lige u Sankt Peterburgu, uoči dvoboja sa Splićanima ruskim je novinarima progovorio o klupskim i osobnim očekivanjima u listopadu i studenome. A prema recentnim ostvarenjima moglo bi se reći da je Zenit u - zenitu. Jer u prvenstvu Rusije vodi pet bodova ispred Rubina, a u skupini G Eurolige nakon dvije utakmice ima dvije pobjede, a ne zaboravimo i proljetos osvojeni Ruski kup.

Dakle, što očekuje Talijan na klupi Rusa u završnici sezone kada ga u mjesec i pol očekuje 12 utakmica?

- Mi dobro znamo da je to mnogo utakmica u tako kratkom razdoblju, ali vodim igrače visoke klase i mislim da jesensku dionicu možemo zaključiti uspješno, dostojno našem renomeu.

Proljetos je Spalletti imao sličnu zadaću, ali sada mu je na raspolaganju više igrača što mu donekle olakšava situaciju?

- Tada mi manji broj igrača nije dopuštao ozbiljnije promjene u sastavu, ali su oni bili u odličnom raspoloženju te u visokoj fizičkoj pripravnosti. Sada htjeli-ne htjeli imamo drukčiji problem, počinje se akumulirati umor, a imamo previše igrača sa žutim kartonima što znači mogućnost izostajanja s važnih utakmica.

U četvrtak vam na stadion “Petrovskij” stiže Hajduk u utakmici Europske lige?

- Očekujem zahtjevnu utakmicu. Vidio sam kako igra Hajduk, znam da je to kvalitetna i što je sposobna napraviti ta hrvatska momčad. Pobjedom nad Hajdukom skupili bismo devet bodova čime bismo si gotovo osigurali prolaz skupine. Zbog toga Hajduk moramo pobijediti.

Linker
25. rujan 2024 07:15