BURNI REMI

Spalletti: 'Bilić je vrijeđao moje igrače'; Bilić: 'Nisam se obraćao njima, nego sucu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. rujan 2012. 17:21

Skupljat će se krhotine u odnosima Zenita i Lokomotiva. To je bio školski primjer što loš sudac može učiniti od utakmice i kako gospodu poput Slavena Bilića i Luciana Spallettija dovesti 'među konopce zasukanih rukava'. Srećom, prema vijestima sa stadiona Petrovskij, šake nisu upotrebljene. Arbitar se zove Mihail Vilkov, on je tvorac zle krvi.

U 32. minuti dogodila se eksplozija na travnjaku, Roman Šiškin je dobio drugi žuti iako nije on napravio prekršaj. Skakao je Bilić, Ćorluka vikao 'Ja sam kriv!', ali nije pomoglo. Već u 47. minuti isključen je i drugi desni branič Anjukov iz Zenita.

'Pod tribinama, nakon utakmice, odjekivao je Bilićev glas na hrvatskom jeziku', javljaju svjedoci. Odjednom su svi bili na hrpi, članovi stožera, službenici, igrači obje momčadi. Na kraju je trener Lokomotiva jedva odvukao najratobornijeg Samedova u 'kabinu'.

- Nije taj sukob bio ništa posebno, jednostavno proradile su emocije. Biliću sam rekao da ne može vrijeđati moje igrače. Ja ne komentiram što rade druge momčadi, ako imam nešto za reći obraćam se svojima. Mi njima nismo ništa skrivili, a niti sudac. poglrdajte samo, kod gola N'Doye je igrao rukom, da nije ne bi bio u stanju smiriti loptu na pravi način. Usto, Lombearts ima razbijeni nos, Criscito slomljenu jagodičnu kost. Pa kad Bilić unatoč tome nastavlja govoriti o sucu, moji igrači su na to reagirali. - govorio je Spalletti.

- Tijekom utakmice sam često reagirao prema sucu, moje misli nisu bile usmjerene prema suparničkoj ekipi. Između mene i Spallettija dogodio se obični dijalog, komentirali smo je li bio prekršaj ili ne. Sudac je napravio vrlo ozbiljnu pogrešku koja je imala utjecaj na igru kada je isključio Šiškina. Pokraj Hulka koji je pao bili su Ćorluka i Tigorev, a ne Šiškin. Ne moraš biti genijalac da bi to prepoznao. - kazao je Bilić novinarima.

Linker
22. rujan 2024 17:28