U PROBLEMIMA

Navijači Lokomotiva Biliću okrenuli leđa: 'Slavene, imaš pet minuta, smijenit ćemo te'

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 28. listopad 2012. 00:25

Slaven Bilić s moskovskim Lokomotivom ni u četvrtoj utakmici zaredom u ruskom prvenstvu nije osjetio slast pobjede. U 13. kolu Premjerlige izgubili su “željeznodorožniki” na svojem travnjaku od Amkara 1:2 u sudačkoj nadoknadi, iako je Pavljučenkov gol za izjednačenje u 36. minuti obećavao nešto više od boda.

A pobjedu su očekivali i navijači Moskovljana koji su pri odlasku momčadi na odmor u poluvremenu počeli glasno iskazivati svoje nezadovoljstvo i ispratili trenera Bilića i igrače uzvikujući s tribina “Slavene, još pet minuta i smijenit ćemo te”, te “Biliću, otiđi sam!”. Pritom su tražili da u igru uvede Felipea Caiceda, Obinnu i ruskog reprezentativca Romana Šiškina.

Bilić je doista u drugom poluvremenu uveo Caiceda (umjesto Pavljučenka) i Obinnu (umjesto Maicona), oni su ubrzali i osvježili igru Moskovljana, ali lopti u mreži Amkara više nije bilo.

Slaven Bilić je poslije utakmice bio vidno neraspoložen:

- Svi smo razočarani zbog toga što ovaj poraz apsolutno nismo zaslužili, a morali smo pobijediti. Imali smo mnogo prigoda, no loša realizacija i nedostatak sreće nisu nam dopustili više. Po igri smo bili vrlo blizu pobjedi, ali to je nogomet. Nikada u karijeri još nisam okrivio sreću, no ovaj put nam je ona doista okrenula leđa. U svlačionici smo otvoreno razgovarali, otvorili smo dušu. Igrači znaju što ih čeka, rekao sam im, iz ove teške situacije možemo samo uz još više rada.

Na pitanje zašto je izvadio strijelca Pavljučenka i u igru uveo Caiceda, odgovorio je:

- U sastavu imamo tri silna napadača, igrača visoke razine, svi oni odlično rade na treninzima, no Pavljučenko nakon duge stanke sada može odigrati šezdeset minuta, a svoju dionicu on je vrlo dobro odradio i zabio gol - odgovorio je Bilić.

Bilića nakon dva remija (Zenit 1:1, Rostov 0:0) i dva poraza (Kuban 0:1, Amkar 1:2) očekuje teško gostovanje u srijedu u Groznom kod Tereka u Kupu. Sljedeći suparnik u prvenstvu također je težak, riječ je o gradskom suparniku CSKA-u (4. studenoga).

Linker
22. rujan 2024 19:24