MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/bpi/shutterstock Editorial/profimedia
U STRAHU JE

Slavnom treneru poslali fotografije njegove djece uz sablasne prijetnje: ‘Ako je istina, ovo je ozbiljno...‘

Bivši strateg Chelseaja i Porta bio je i žrtva vandalskog napada na vlastiti dom
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2023. 16:22

Težak incident zaokupio je pozornost portugalske sportske javnosti. Tijekom prošle noći vandaliziran je zid kuće Andréa Villas-Boasa, bivšeg trenera Porta i Chelseaja koji se svojedobno proslavio kao pomoćnik legendarnog Joséa Mourinha. Međutim, čini se da prijetnje nisu stale samo na oštećenju pročelja, izvještava O Jogo.

image

Andre Villas-Boas i Jose Mourinho

IAN KINGTON Afp

Bio je to vandalski čin koji se dogodio neposredno nakon što je Villas-Boas najavio da će se kandidirati za predsjednika FC Porta. Kada se vratio svojoj kući, na vanjskome zidu vidio je natpis na kojemu je pisalo “Izdajnik (por. Tradior)”. No, više zabrinjava ono što je uslijedilo.

image

Andre Villas-Boas

JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

João Queiróz, bivši zaposlenik FC Porta, otkrio je na svom Twitteru (platformi X) da se dogodilo nešto mnogo ozbiljnije:

- Dobio sam informaciju da su Andréu Villas-Boasu uručene fotografije njegove djece snimljene u školi koju pohađaju. Fotografije su bile popraćene zastrašujućim porukama. Ako je to istina, situacija je veoma ozbiljna i zahtijeva intervenciju policije. FC Porto ne može biti prepušten ovakvim incidentima.

Portugalski stručnjak vodio je Porto od 2010. do 2011. godine. Tada je Villas-Boas postao nacionalni prvak, pobjednik nacionalnog Kupa i Superkupa te pobjednik Europske lige. Također je vodio Chelsea, Tottenham, ruski Zenit i kineski Shanghai SIPG. Njegov posljednji klub bio je Olympique Marseille s kojim je raskinuo ugovor u veljači 2021. godine.

Linker
28. travanj 2024 03:27