LIGA PRVAKA

Sir Alex odmorio igrače, pregazio Schalke i ušao u finale iz snova protiv Barce!

Manchester United je i u uzvratnoj utakmici pobijedio Schalke i ušao u finale Lige prvaka u kojem će 28. svibnja igrati protiv Barcelone. Vragovi su Nijemce pregazili sa 4-1
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. svibanj 2011. 15:40

Iako je Alex Ferguson u uzvratni dvoboj polufinala Lige prvaka na teren Old Trafforda izveo sastav bez velikog broja prvotimaca, Manchester United je deklasirao Schalke s 4-1. Izborili su tako "crveni vragovi" nakon prošlotjednih 2-0 u Gelsenkirchenu novu pobjedu protiv Schalkea i osigurali finalni okršaj protiv Barcelone, 28. svibnja na londonskom Wembleyju.

U odnosu na prvu utakmicu u Njemačkoj menadžer Uniteda je napravio čak devet izmjena u udarnoj postavi u kojoj u srijedu nije bilo Vi dića, Ferdinanda, Evre, Fabija, Giggsa, Carricka, Parka, Rooneyja i Hernandeza, a većina njih nije bila čak ni na klupi. Iako se takav potez možda činio riskantnim bez obzira na prednost iz prvog ogleda, nikakve opasnosti nije bilo za domaće. Nogometaši koji su dobili priliku odradili su posao na visokoj razini pred očima Barcelonina trenera Pepa Guardiole.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO GOLOVA!

United je poveo u 26. minuti nakon što je Darron Gibson sjajno dubinski proigrao Antonija Valenciju koji je izbio pred Manuela Neuera i lakoćom ga matirao. Samo pet minuta kasnije Valencia je vratio asistenciju Gibsonu koji je pucao s desetak metara, a Neuer, o kojem je nakon prvog dvoboja ispričano toliko hvalospjeva, nespretno reagirao i odbio u vratnicu loptu koja je potom završila u mreži. Schalke je prije poluvremena ipak uspio smanjiti zaostatak. Chris Smalling je u 35. minuti izgubio loptu pred svojim golom, a Atsuto Uchida iskoristio poklon i ubacio za Josea Jurada koji je s 15 metara svladao Edwina van der Sara.

U nastavku je s dva pogotka Manchester United do uvjerljive pobjede odveo Anderson. Brazilac je najprije pogodio u 72. minuti nakon dodavanja Nanija s desne strane, a četiri minute kasnije je zaključio akciju Valencije i Dimitra Berbatova.

MANCHESTER UNITED - SCHALKE 4-1 (Valencia 26, Gibson 31, Anderson 72, 76/Jurado 35)

76. minuta - Akcija u tri poteza. Nani za Berbatova, Bugarin je dodao Andersonu, koji je loptu poslao u praznu mrežu.

72. minuta - Nani je prošao po desnoj strani, vratio je prizemnu loptu za Andersona, čiji je drugi pokušaj završio u mreži Schalkea.

55. minuta - Sjajan udarac Andersona, Neuer je loptu skrenuo vršcima prstiju.

36. minuta - Valencia je odmah mogao vratiti na dva razlike. Dugo je vagao Neuera, na kraju je uspio poslati loptu pokraj njega, ali na gol-liniji spašava Metzelder.

35. minuta - Schalke se ipak ne predaje. Jurado je sa 15-ak metara zakucao loptu u mrežu Van der Sara!

31. minuta - Nakon ovog pogotka možda će se ohladiti interes Sir Alexa Fergusona za Manuela Neuera. jedan udarac Gibsona sa 15-ak metara, prošao je kroz ruke mladom vrataru i od vratnice se odbio u mrežu. Laganih 2-0 nakon pola sata.

26. minuta - Prekrasno proigravanje Gibsona (nešto slično kao Iniesta jučer) za Valenciju, koji iz situacije 'jedan na jedan' nije pogriješio!

13. minuta - Berbatov se na lijevoj strani uspio izboriti za jednu 'izgubljenu' loptu, pokušao je proslijediti do Valencije u sredini, ali Neur je bio budan, te je presjekao tu loptu.

8. minuta - Farfan je s 20-ak metara pucao pokraj vratnice.

Utakmica je počela!

MANCHESTER UNITED: Van der Sar, Rafael, Smalling, Evans, O'Shea, Gibson, Scholes, Anderson, Valencia, Nani, Berbatov;

SCHALKE: Neuer, Uchida, Howedes, Metzelder, Escudero, Papadopoulos, Jurado, Farfan, Baumjohann, Draxler, Raul.

Linker
25. rujan 2024 01:23