Manchester United's Dimitar Berbatov celebrates after scoring against Liverpool during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday Sept. 19, 2010. (AP Photo/Jon Super) **NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE(FAPL)LICENCE. EMAIL [email protected] FOR DETAILS. **
 AP
MAN UTD

Berbatov na izlaznim vratima

Ne samo da Berbatov nije bio u udarnih 11 protiv Barcelone, već se nije našao niti na klupi "crvenih vragova", te je prednost ispred njega dobio Michael Owen
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 29. svibanj 2011. 14:36

Bugarski napadač Dimitar Berbatov (30) ove je sezone sa Carlosom Tevezom podijelio naslov najboljeg premierligaškog strijelca s 20 postignutih golova, ali usprkos tomu, za njega se nije našlo mjesta u kadru Manchester Uniteda u finalu Lige prvaka.

Ne samo da Berbatov nije bio u udarnih 11 protiv Barcelone, već se nije našao niti na klupi "crvenih vragova", te je prednost ispred njega dobio Michael Owen. Prema nekim glasinama, Berbatov je nakon susreta srdito napustio Wembley, a menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson pokušao je objasniti svoju odluku.

- To su neke od srcedrapajućih odluka koje morate donijeti, a koje su dobre za momčad. Bilo mi je jako teško izostaviti Berbatova – rekao je Ferguson.

- Lako mi je bilo izabrati početni sastav, ali jako teško mi je bilo sa zamjenama. Nakrcao sam klupu veznjacima jer sam mislio da je to vitalno s obzirom na stil igre Barcelone. U napadu se svelo na izbor između Owena i Berbatova, a po mom mišljenju, ako tražite nekog tko će "ugurati" gol, Owen ima iskustvo i zato je on zauzeo to mjesto – dodao je škotski menadžer.

Berbatov je ugovorno vezan za United još samo jednu sezonu i već se ranije nagađalo da bi mogao napustiti klub, a otočki mediji nagađaju da je finale LP-a bila "kap koja je prelila čašu".

Linker
25. rujan 2024 16:26